IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
14:04 | 24 октомври 2014
Обновен: 19:52 | 18 април 2024

Край на приборите за хранене

Новата мода са храните на клечка

По материала работи: manager
Край на приборите за хранене

Навсякъде по света забързаният ритъм на живот и бързото хранене предизвикват промени в предлагането на храните. Неотдавна американска компания конструира електродомакински уред за приготвяне на вертикални омлети на клечка, съобщава в. "Дейли мейл".
Новият продукт се състои от незалепващ цилиндър, в който потребителят изсипва съдържанието на две яйца. Вертикалният грил сготвя омлета за 5-6 минути.
Той се изважда от цилиндъра посредством клечка, около която е навит. Клечката може да се изтегли и ястието да бъде нарязано на рулца, които се сервират като отделни хапки.
Това обаче съвсем не е първата храна на клечка, далеч от захарните петлета и всички близкалки и сладоледени изкушения. В последно време се засилва и модата по курабийки на клечка,
които се пекат както всяка друга сладка, но по средата се поставя дървено шишче. След това големите бисквити се потопяват в меден сироп, течен шоколад и се поръсват с ядки, кокос и захарни пръчици за разкош.
Спираловидният картоф на клечка също е предпочитана бърза храна из улични лавки в Азия, а и в Европа.
В САЩ пък се продава каква ли не храна на клечки, включително и хотдог, а в България сме свикнали да си правим шишчета с късчета свинско и пилешко месо.

 

Коментари

Новини Варна