IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
21:06 | 30 март 2015
Обновен: 10:24 | 23 април 2024

Откриха защо жените обичат сълзливи филми

Споделянето на тъжни емоции с приятели е добре за връзката

По материала работи: Борис Проданов
Откриха защо жените обичат сълзливи филми

Отдавна е загадка защо жените харесват толкова много сърцераздирателни филми, но сега учени от Кардиф откриха, че тъжните емоции помагат на любовните връзки на нежните половинки.


Изследователски екип от университета в Кардоф установи, че споделянето на тъжни емоции с приятели е добре за връзката. В същото време гледането на драматични филми с приятелки е по-приятно, когато е споделено.


В изследването са участвали 30 двойки приятелки на възраст между 20 и 33 г., на които били показани емоционално силни филми. участничките били помолени да ги оценят на "много негативни" или "положителни". Учените поставили скенер на главите на всяка двойка, за да следи реакциите на доброволките, които трябвало да гледат сцените сами и заедно с приятел.


Резултатите показват, че гледането на тъжни сцени с приятел кара жените да се чувстват по-позитивно, пише "Съндей Таймс".

Коментари

Новини Варна