IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
08:09 | 24 април 2015
Обновен: 13:16 | 4 април 2024

Дори иракчаните са по-щастливи от българите

Почти последни сме в световна класация

По материала работи: Златина Добрева
Дори иракчаните са по-щастливи от българите

България е на 134-о място от 158 възможни в класацията за световното щастие.

Страната ни е в една компания с Египет, Йемен, още няколко бедни африкански и азиатски държави, пише „Новинар”. Пред нас са всички държави от Югоизточна Европа, дори разкъсвания от религиозната война Ирак е много преди нас – 112 място.

Класацията е направена въз основана на допитване на "Галъп", извършено през 2012-2014 година. "Уърлд хепинес рипорт"-2015 (World Happiness Report) e третата по ред класация.

Първа в нея е Швейцария, следвана от Исландия, Дания, Норвегия и Канада. В челната десетка влизат още Финландия, Нидерландия, Швеция, Нова Зеландия и Австралия. Фактически малки и средно големи страни от Западна Европа заемат 7 от първите 10 места.

САЩ са 15-и и са зад Израел и Мексико. Великобритания е 21-ва като пред нея са Белгия и ОАЕ. Германия е 26-а, а Франция 29-та.

Основните критерии за касацията са били брутен вътрешен продукт на глава от населението, продължителността на живота, свободата на житейския избор, липсата на корупция и щедростта.

Коментари

Новини Варна