IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
20:24 | 7 юли 2015
Обновен: 00:11 | 25 март 2024

Поверия за пари и късмет у различните народи

Aко ви се падне яйце с два жълтъка, ще станете богати

По материала работи: Юлиян Атанасов
Поверия за пари и късмет у различните народи


 

Всеки мечтае за богатство и късмет. В различните кътчета по света има различни суеверия, свързани с привличането на пари и късмет в дома. Споделяме някои от тях, пише dnes.bg.
Гърция
Според гърците е на лошо, ако портмонето, джобовете или банковата ви сметка са празни. Ето защо те винаги имат по някоя монета в портфейла си, а когато си купуват нови чанти, винаги слагат паричка в тях, за повече пари и късмет.
Япония
Въпреки че в западния свят змиите създават негативни асоциации, в Япония биват възприемани като символ на щастие и просперитет. В много магазини за аксесоари се продават бели портмонета, изработени от змийска кожа. Вярва се, че те могат да донесат на притежателя си богатство и късмет.
Турция
Според турските суеверия за привличане на богатство, ако спите със златен накит на ръката си или монета, това ще ви донесе пари и късмет в реалния живот.
Китай
В древната китайска философия фън шуй има няколко вярвания за това, как човек може да постигне финансов просперитет. Така например, декорирането в дома на растения с кръгли листа (особено с червени или лилави цветове) се смята, че може да подобри материалното състояние.
Франция
Французите имат изключително отношение към храната и по-специално към хляба. Според френските суеверия, никога не трябва да оставяте хляб на обратната му страна. Това ще ви донесе бедност.
От друга страна французите знаят и кога е най-доброто време да си купят билет за лотарията. Докато в много страни петък 13-ти е приеман за фатален ден, когато в календара има такова съвпадение на ден от седмицата и дата от месеца, французите пускат тото и си купуват лотарийни билети.
Индия
Един от символите на парите и богатството в Индия са слоновете. Защо? Защото богатите хора притежават слонове, а те са скъпи. Ето защо в дома ви винаги трябва да има фигурка на слон. Може да носите фигурката и под формата на бижу.
Италия
Когато Луната стане пълна и ясна, италианците взимат във всяка ръка по една сребърна монета и си казват „Benvenuta Luna che mi porti fortuna!“ – „Добре дошла Луна, донеси ми късмет.“ Също така вярват, че ако се случи през нощта да видите паяк, това означава че парите идват към вас.
Филипини
Във Филипините хората вярват, че ако ви се падне яйце с два жълтъка, ще станете богати. Също така се вярва, че ако човек го сърби дланта ще получи пари. Местните хора никога не оставят портмонето си празно и чантите на земята. Също така има вярване, че ако собственик на магазин направи отстъпка на първия си клиент за деня, през останалата част от деня ще има много клиенти и добри приходи.

 

Коментари

Новини Варна