IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
10:24 | 8 юли 2015
Обновен: 17:09 | 17 април 2024

Работилничка за сръчковци събира малки творци

Децата пресъздават любими животинки, цветя и анимационни герои от еко материали

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

За трета поредна година регионална библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна организира Работилничка за сръчковци. Инициативата е съвместна с общинската дирекция „Младежки дейности“ и събира деца от различни възрасти, които имат желание да творят. Идеята е малките участници да пресъздадат свои любими изображения на домашни животни, цветя, анимационни герои и др., като използват еко материали.

 


„Организираме работилничката всеки вторник на месец юли. Темата на творческите ни срещи всеки път е различна, общото е, че винаги използваме еко материали. Родителите не се притесняват да оставят децата си в библиотеката и дори са много щастливи, че те се занимават с нещо полезно и развиват въображението си. Участието в нашата творческа работилничка е напълно безплатно за малчуганите и техните семейства. Подсигурили сме и необходимите материали, които децата да използват според въображението си“, каза за вестник „Черно море“ Росица Тодорова, завеждащ отдел “Изкуство” в Регионалната библиотека.

 


Сред най-активните участници в творческата работилничка беше Лорета, която беше останала последна в залата, за да доукраси своето творение. „Дойде ми вдъхновението!“, похвали се малката дама, която вече е почти на осем.

 

„За да направя тази пеперудка, използвах цветни листчета, картон и маркери. Нарисувах я и после я оцветих“, разказа още Лорета. 

 

Любимото си коте беше претворил от картон и цветно блокче 10-годишният Иво. Малчуганът се похвали, че е украсил творението си с перманентен маркер. Момченцето се включва с желание в творческата работилница и обеща, че ще се откаже за по час от летните си игри и в следващите вторници за инициативата на библиотеката. 

 

В света на животните ще се потопят сръчковците по време на следващите творчески работилнички до края на месеца. Малчуганите ще създават от еко материали котенца, пеперуди, рибки и други любими животни. Последния вторник от месеца децата ще се включат в пъстър маскен бал.


Денислав Киров
снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна