IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
17:03 | 27 октомври 2015
Обновен: 13:00 | 6 май 2024

Катинари заключват любовта във Варна

Романтичният ритуал тръгва от моста Милвио в Рим, заради сцена от популярен роман

По материала работи: Юлиян Атанасов
Катинари заключват любовта във Варна

СНИМКИ: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Стотици са вече закачените катинари по парапета на панорамата по пътя за Галата, с които варненци и гостите на града символично са заключили любовта си завинаги. Това започна се превръща традиция. 

Любовният катинар се закачва на ограда или на перилата на някой мост от двойка, която иска да символизира своето свързване завинаги.

Любовният катинар е акт на посвещение – след като заключат катинара, двойките хвърлят ключа във водата, за да не може никой повече да счупи затворения кръг на тяхната връзка.

Освен с различна форма, някои устройства за заключване са оцветени и надписани с имена и дати. Романтичният ритуал със заключването на катинарчета тръгва от моста Милвио в Рим, заради сцена от популярен италиански роман. 

В основата на популярния ритуал е древно суеверие, според което може да опазите връзката си от недоброжелатели, ако окачите катинар с инициалите си на ограда или перилата на някой мост. 

Коментари

Новини Варна