IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
11:03 | 12 февруари 2016
Обновен: 05:37 | 17 април 2024

Google разработва коли-роботи

Предлагат софтуер на автомобилни гиганти

По материала работи: Слав Велев
Google разработва коли-роботи

Google разработва очила за виртуална реалност, които работят без смартфон или компютър, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Wall Street Journal, пише investor.bg.


Устройството ще включва екран, по-мощен процесор и камери, които гледат навън.
В момента Google продава устройство за виртуална реалност, което потребителите могат да ползват към своите мобилни телефони.
Същевременно компанията разширява усилията си в посока развитието на автономни коли и наема още хора, които да са специализирани в процесите след  производството, предава Ройтерс. 


В момента компанията е обявила 36 места, свързани с автомобилния проект Google X. Alphabet, компанията майка на Google, търси хора със специален фокус върху контрола на движението, роботиката и сензорите, както и мениджъри, които да се занимават с материалите и маркетинга. 


Google, която отказва да коментира въпроса, в миналото отричаше, че проявява интерес в производството на коли. Много експерти в индустрията обаче вярват, че технологичният гигант ще си партнира с някой утвърден производител на автомобили, на който ще предоставя софтуер за автономни превозни средства. 


Но обявите за работа подсказват, че Google се е насочила сериозно към хардуерната част и може би разработва колите на бъдещето. Разработването на самоуправляващи се коли е ключов приоритет на традиционни производители на автомобили, на доставчиците на части, както и на технологични компании като Apple и Uber Technologies.

investor.bg

 

Коментари

Новини Варна