IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
18:23 | 20 март 2016
Обновен: 17:24 | 25 април 2024

За жени с чувство за хумор: Как да останете стара мома?

Преминете към следващите редове само ако имате голяма доза чувство за хумор

По материала работи: manager
За жени с чувство за хумор: Как да останете стара мома?

Cтатистика показва, че необвързаните жени между 20 и 40 г. в България днес са с 55 000 повече от тези преди 10 години. Съвсем логично това се отразява и на мъжете. Соло представителите на силния пол са се увеличили с 86 хил. Разликата е, че от жената над 30 се очаква да бъде семейна и с поне едно дете.

 

Утвърденото разбиране е, че една жена е непълноценна или има нещо сбъркано в нея, ако няма тези две неща. Общественото мнение обаче няма същите изисквания и стереотипи за мъжете. За тях обяснението е просто: “Работил е много, не е имал време за личен живот.” И, ако за 40-годишната жена някои казват, че отдавна е изтървала влака, то мъжът на тази възраст се смята все още за апетитна хапка.

 

Що е то “стара мома” и може ли този етикет да вирее в днешни дни, без да бъдете линчувани за използването му? Очаквано определението се отрича само от жените. И то от необвързаните. Ако попитате някой мъж обаче, той със сигурност ще ви обясни какво точно има предвид под стара мома. За тях към този статут спада много голяма възрастова група дами. Образът е подобен на учителката им по математика например. Тя е озлобена, нервна, истерична, облечена е безвкусно и има няколко котки.

 

Не такава е старата мома на XXI век. Точно обратното. Тя е хубава, с добра кариера, безупречен външен вид и възпитание. Образована е и има лично мнение. Отстоява правата си и има цели.

 

Знае какво иска и не се задоволява с нищо приблизително. Необходимо ли е да се споменава колко много мъже се страхуват точно от този образ? Зад всяко идеализиране обаче се крие и тъмна страна и навярно има някои основателни причини, поради които дори “перфектните” жени са необвързани.

 

Преминете към следващите редове само ако имате голяма доза чувство за хумор.

 

1. Прекалено критична сте

 

Прекалената критичност заема челните позиции сред причините, поради които една жена е сама. Къде са мъжете в живота на старата мома? Те липсват. А ако не липсват, много скоро след първите няколко срещи вече са изчезнали. И не, проблемът не е у мъжа, а у жената. И не защото тя не изглежда добре, отблъсква го или не е достатъчно секси. Старата мома е дълбоко убедена, че няма мъж, който да я заслужава. Тя е в постоянно чакане да се появи по-добър и премахва всеки потенциален кандидат. Като причина за това може да изтъкне, че той не е достатъчно висок, не печели повече от нея, има кафяви вместо сини очи. А най-лошото е, че колкото повече остарява, толкова повече вдига критериите си и в един момент принцът на белия кон е безвъзвратно изпуснат.

 

В книгата си “Омъжи се за него” Лари Готлиб дава отговор на въпроса защо толкова умни и привлекателни жени остават сами. Тя представя два магазина – един за съпрузи и друг за съпруги. Този за съпрузи е на 6 етажа. Единственото условие за влизане в него е, че веднъж продължила към горен етаж, жената няма право да се върне назад.

 

В същото време всяко по-високо ниво повишава и стойността на мъжа. На първия етаж са мъжете с добри професии. “Хм, това е добре, мисли си тя. Но аз искам повече.” Затова продължава нагоре, където на вратата пише: Етаж 2 – мъже с добри професии, които обичат децата. Заинтригувана е, но все пак се изкачва към третия етаж, където надписът гласи: Етаж 3 – мъже с добри професии, които обичат децата и изглеждат страхотно. “Мили боже!”, мисли си тя, но нещо отвътре я тика да продължи нагоре по стълбите. Етаж 4 – мъже с добри професии, които обичат децата, изглеждат страхотно и помагат в домакинската работа. “От това по-хубаво, здраве!” - възкликва нашата дама. Обаче едно гласче в главата ѝ се обажда: “Дали, дали?”. Затова тя изкачва и следващите стълби и чете табелата. Етаж 5 — мъже с добри професии, които обичат децата, изглеждат страхотно, помагат в домакинската работа и имат великолепно чувство за хумор. Вече е намерила онова, което търси, затова се изкушава да остане на този етаж, но тайнствена сила я бута нагоре към шестия, където на табелата пише: Етаж 6 – Вие сте посетител № 42 215 602. На този етаж мъже не се предлагат. Той съществува единствено като доказателство, че на жените не може да се угоди. Благодарим ви, че пазарувахте в магазина за съпрузи, пише Готлиб.

 

Сега сигурно ще се зачудите какво се е случило с посещението на мъжа в магазина за съпруги. Той също е на 6 етажа, но засега нито един мъж не е стигал по-нагоре от третия. А какво има на първите три? Там са съпругите, които имат добро сърце, обичат секса и си падат по спорта.

 

2. Кариерата е на първо и единствено място за вас

 

“Сега ми е времето да работя и да се развивам. Рано ми е за сериозна връзка. Иска ми се да си поживея още. Кариерата е на първо място. Нямам никакво време за мъже и срещи”, си казва една голяма част от днешните млади жени. Всъщност няма нищо лошо в това една дама да бъде амбициозна и да се развива професионално, но не е нужно това да бъде за сметка на личния живот. Взаимоотношенията и кариерното развитие биха могли да вървят достатъчно добре и ръка за ръка.

 

Един ден се събуждате на 30 със завидна кариера и вече сте решили, че е крайно време да обърнете внимание на личния си живот и да тръгнете на лов за мъже. Да, ама не. По това време вече по-голямата част от хората около вас са семейни. Друга част си падат по жени под 25 години. Да, знам, че не е никак приятно да го чуете и със сигурност ще го отречете, но е неоспорим факт. Повечето мъже на около 30-35 години са по-силно привлечени от жени между 20-25.

 

Съвсем наскоро мой приятел ми разказа за среща с много красива и умна жена. Бях изненадана, защото противно на очакванията ми не бе очарован. Разказа ми как по време на цялата среща момичето е говорило само за кариерата си и това как не е готово за деца поне до 30. Това веднага го отблъснало.

 

3. Прекалената еманципация може да ви изиграе лоша шега

 

Задавали ли сте си поне веднъж въпроса: Как така тази глупава, меркантилна и нереализирана жена е успяла да си хване мъж, който я носи на ръце?

 

Та тя е без образование, смята, че Африка е съседна на Антарктида, няма един ден трудов стаж, а основните ѝ теми са: обувки, силикон и хиалурон. В същото време е получила предложение за брак от мъж, който я обича и уважава и е готов да тича гол по улицата в името на щастието ѝ. Каква несправедливост само!

 

Точно тези качества, с които се гордеете и са рядкост в днешни дни, могат да ви изиграят лоша шега по отношение на мъжете. Вие правите всичко сама – сглобявате си мебелите, боядисвате си апартамента, носите си тежките торби, сменяте си изгорялата крушка и никак не се притеснявате да закъсате просто защото сте на “ти” с колите. Та вие сте истински мъж на токчета. Защо тогава ви е нужна половинка?

 

Не казвам да забравите способността си за всички тези неща, а просто от време на време да се преструвате, че не умеете да ги правите. Нямате идея какво щастие и инжекция за егото на един мъж е, ако го помолите да ви свали нещо от по-висок рафт или да отвори буркан. Друг е въпросът, че в същото време знаете, че можете да си смените и спуканата гума сама.

Повечето мъже си падат по беззащитни жени. Такива, за които трябва да се грижат и такива, които в същото време ги гледат с възхищение. Мъжът няма нужда от мъж, а от нежна жена, която да му напомня как не би се справила без него. Сега разбирате ли защо дамата с екстеншъна е с едни гърди пред вас не само в буквалния смисъл?

 

4. Не поддържате женствеността си

 

Макар външният вид да не е най-важното нещо, той е вашата визитна картичка, с която се представяте пред другите. Проучвания показват, че мъжете гледат първо 3 неща в жената. Не, това не са гърдите, дупето и краката. Става въпрос за ръцете, косата и зъбите.

 

Не е нужно да използвате много грим или да носите прекалено къси поли. В същото време не е желателно и единственото облекло, с което излизате, да включва кецове и дънки. Жената е привлекателна тогава, когато изглежда като такава. И колкото и да не ни се иска, високият ток винаги ще помага за това.

 

Не пропускайте да поддържате маникюра, усмивката и прическата си. Залагайте повече на своята женственост, подчертавайки извивките си. Чудо е какво може да предизвика чифт високи обувки. И ако не ми вярвате, пробвайте поне веднъж да излезете с рокля и ток и сверете колко повече мъжки погледи ще получите на улицата.

 

Така е, защото токчетата придават по-грациозна стойка на тялото и визуално правят краката по-стегнати и слаби. Ако все още се успокоявате, че за намирането на идеалната половинка е от значение само вътрешността, е време да спрете да го правите.

 

5. Губите времето си в безцелни и минали връзки

 

Една голяма част от необвързаните жени над 30 са приключили току-що много дълга връзка, която е била на изкуствено дишане поне през последните 4 години. Колкото не е добре да си критичен, толкова не и хубаво да правиш прекалено много компромиси. Често не осъзнаваме колко голяма част от бъдещето си губим, докато се ровим в миналото и тъпчем на едно и също място.

 

Вие сте отдали цялото си време на мъжа срещу вас, навярно сте преглътнали и много неща в името на общото ви щастие. В един момент – след 5, 6, 7 години, всичко приключва. Вие се озовавате по средата на нищото – отчаяна, сама, без половинка и дете. След точно 3 месеца бившият ви си намира нова изгора, а след още два се жени.

 

През цялото време, в което сте били заедно, вие сте отбягвали червената лампичка, която ви е светила и подсказвала, че това не е човекът за вас. Когато отбягваме предупредителните сигнали, обикновено рано или късно стигаме до нужния урок, но със здрав ритник. Затова не се ровете в приключили връзки и не стойте в отношения, които ви причиняват дискомфорт, надявайки се, че всичко ще се оправи.

 

6. Не се изолирайте от хората

 

Синдромът на “старата мома” може да ви сполети дори и да не сте на 40. В този случай е манталитет. “Старата мома” няма време и желание за излизане с приятели вечер. Тя е само на 25, но предпочита да прекарва цялото си свободно време пред телевизора вкъщи. Отговорностите и напрегнатото всекидневие са я сполетели прекалено рано и тя предпочита да е в състояние на подранило пенсиониране.

 

Не е казано да излизате в нощни клубове или да се прибирате в 5 сутринта, защото това също не е добре. Но ако все още си нямате половинка, се запитайте какво правите в тази насока. Излизането с приятели може да бъде свързано просто с ходене на кино, вечеря или разходка в близкия парк.

 

7. Не бъдете песимистична и унила

 

Сред основните неща, които привличат най-напред един мъж, са усмивката и позитивната нагласа към живота. Мъжът се “храни” с женската енергия и подсъзнателно очаква от дамата да е заредена с радост. Ето защо много често можете да чуете от мъж да каже, че жената е доста енергична и го кара да се чувства жив.

 

Тук се крие и причината, заради която някои мъже на средна възраст са привлечени от млади момичета. Няма нищо общо с красивото им лице, дългите бедра или перфектната кожа. Тайната е, че момичетата на тази възраст са все още необременени, пълни с енергия и създават на мъжа усещането, че е по-млад и жизнен.

 

За съжаление, някои съпрузи не откриват това у съпругата си. Обичат я много, но не я чувстват като привлекателен обект, заради купищата ангажименти, битовизъм и рутина. Тя е перфектната майка и домакиня, но у нея го няма зарядът, който е бил налице през първите години от съвместното съжителство. В интерес на истината мъжете също страдат заради тази промяна и затова често си спомнят с носталгия и любов жена си от по-ранните ѝ години.

 

Ето с този пример би могло да ви стане достатъчно ясно защо е важно да не губите позитивната си нагласа и усмивка независимо от възрастта. Неслучайно е казано, че човек се влюбва в усмивката.

 

Ако трябва да сме напълно реални и обективни, според същата тази статистика населението на възраст между 20 и 40 години е намаляло. Все повече млади хора избират трудния път за реализация далеч от дома и емигрират. Автоматично все повече хора остават сами, когато се прибират от работа. Вкъщи не ги чака никой.

 

Тогава възниква въпросът дали днес има достатъчно необвързани млади мъже за необвързаните млади жени?

 

24 часа

Коментари

Новини Варна