IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
12:40 | 3 юни 2016
Обновен: 01:23 | 26 април 2024

Срещу болки в кръста – сменете обувките

Високите токове могат да доведат до проблеми с гърба и коленете

По материала работи: Ставри Таргов
Срещу болки в кръста – сменете обувките

Болката в кръста е сред най-честите физически неразположения, които повечето хора изпитват в даден момент от живота си. Независимо дали става дума за обща скованост, или за нещо по-сериозно, за мнозина облекчението се състои в малки промени, свързани с всекидневието, които помагат за елиминиране на болката.
Често е необходимо да се опитат няколко различни подхода, за да се намери решение, като е препоръчително да се консултираме с личния лекар, особено в случаите на непрестанна или изтощителна болка. Специалисти в областта дават някои съвети за това как да се отървем от болката в кръста.

Да експериментираме с различна поза по време на сън

Болката във врата е реален проблем и е важно да се уверим, че възглавницата подкрепя само главата, което означава, че вратът и раменете не са върху нея.
Ако вратът и раменете са върху възглавницата, ставите от тази страна се притискат, а тези от другата страна се разтягат. Това води до схващане в областта на врата. Може да се наложи да опитаме различни видове възглавници, докато открием най-удобната.
Друг начин да „свалим“ напрежението от гърба, е като легнем на една страна с възглавница, поставена между коленете. За предпочитане е леглото да бъде по-твърдо. Мекото легло не оказва достатъчна подкрепа за гръбнака.

Да се отървем от равните обувки

Знае се, че високите токове могат да доведат до проблеми с гърба и коленете, но носенето на равни обувки също често е причина за болки в кръста, особено в случаите, когато ходилото ни е равно.
Носенето на обувки без свод води до прехвърляне на необичайно напрежение към коленете, бедрата и кръста, което води до болка. Повдигнатите обувки поддържат тялото в правилна форма.
Puls.bg

 

Коментари

Новини Варна