IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
09:57 | 8 юни 2016
Обновен: 16:30 | 1 май 2024

Монако е винаги в готовност да приеме още повече туристи

Крайбрежните градове по света

По материала работи: Борис Проданов
Монако е винаги в готовност да приеме още повече туристи

Когато стане въпрос за туризъм, в Монако винаги се стремят да достигнат по-високи резултати. Княжеството, което доскоро бе известно като рая на богатите туристи, през миналата година отчита 28% ръст в бизнес туризма и освен предлагането на нови туристически продукти протяга ръце и към нови пазари. Според Гийом Роз, директор на Управлението на туризма в Монако, „...в близките години има вероятност броят на английските туристи да задмине и традиционните гости от Франция“. Една от задачите, които си поставя Управлението по туризъм, е през 2016 г. с помощта на допълнително финансиране да бъдат привлечени отново италианските туристи. Колкото повече – толкова повече, като за минимум се смята 4,5 милиона туристи годишно.

 

СВЕТЛИНИ от нощно Монако.

 

Княжество Монако е град-държава

в Западна Европа, разположен между Франция и Средиземно море. След Ватикана това е втората най-малка страна в света, но пък е най-гъсто населената държава на Земята с население над 37 000 души на площ от 1,95 кв. км. В Монако живеят 18 000 души на 1 кв. км. На тази малка територия са разположени десетки банки, хотели, магазини, колоритни заведения, казина, паркове, огромен стадион, зоологическа градина, църква, синагога, консулствата на 66 страни.

 

СЪСТЕЗАНИЯТА ОТ “ФОРМУЛА 1” се провеждат на метри от морето и комбинацията с луксозните яхти създава неповторима атмосфера.

 

Върху скалист нос се намира старият град

с двореца, внушителната катедрала и Океанографския музей. Транспортът е уреден във всички възможни варианти - вода, суша, въздух, както и жп линия, която е построена в скалите. На тази малка територия са обособени красиви и подредени квартали, но едва ли някой се противи на липсата на пространство в този малък рай. Използвани са максимално характерните особености, местоположението и ресурсите, които предлага околността.

 

ПАРТИ ДО МОРЕТО: по крайбрежната алея винаги е оживено.

 

Тук е известното в цял свят курортно и хазартно

средище на Монако – Монте Карло, което привлича хиляди туристи, дошли да хвърлят зарове за късмет с надеждата за големи печалби в прочутото “Гран Казино”. В Княжество Монако се провеждат редица традиционни спортни събития – тенис турнири, футболни срещи, рали състезания и стартове от “Формула 1”, които привличат фенове от цял свят да посетят средиземноморския град-държава.

 

ВСИЧКИ КРАСОТИ на Княжеството са събрани на около 2 кв. км.

 

Стръмните улици и острите завои

са направили пистата в Монте Карло една от най-трудните, но и най-прочутите. Тук са се състезавали и са печелили стартове от “Формула 1” легендарните Михаел Шумахер, покойният вече Аертон Сена, Греъм Хил, Ники Лауда и др. Лятото е горещо, а зимата – мека и дъждовна. Не случайно това е един от основните туристически центрове в света. Основните държавни приходи идват именно от сферата на туризма. И всичко най-интересно се случва край морето!

 

НА ПРИСТАНИТЕ ИМА ДВА ВИДА яхти – луксозни и суперлуксозни!

 

Обикновено Монако влиза в списъка

на задължителните при екскурзия места за посещение. Ще се удивите от максималната експлоатация на минимална територия, както и от спокойствието, което ще ви обземе, щом тръгнете на разходка из района. Дори да не разполагате с огромни суми, самото посещение на Монако ще ви накара поне за един ден да се почувствате като кралски особи. Атмосферата на курорта е такава - просто се оставете да ви завладее.

 

ПЛАЖЪТ Е ЕДИН от най-хубавите на Лазурния бряг.

Коментари

Новини Варна