IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
18:05 | 25 юни 2016
Обновен: 16:03 | 28 март 2024

Имате ли зодиакална съвместимост с партньора

Това е „сценарий“, който сами си избираме или, от който не можем да избягаме

По материала работи: manager
Имате ли зодиакална съвместимост с партньора

Съвместимостта между зодиакалните знаци може да се раздели и обобщи в седем типа, които задават общ фон и тенденции, независимо от други влияния. Това е „сценарий“, който сами си избираме или, от който не можем да избягаме. Интересно е, че Карл Густав-Юнг в практиката си на брачен консултант също забелязал, че съществуват определени връзки между зодиите, които клонят към съответен тип проблеми.

 

И така да започнем с първия тип, който най-общо казано е съчетания между два съседни зодиакални знака.

 

Например: овен-риби, риби-водолей и т.н. Като между тях са на лице някои ярки различия, почти неразрешими и то между знаците: водолей-риби, овен-телец, близнаци-рак, лъв-дева, скорпион-стрелец. Според някои източници, тези взаимоотношения са от типа „садо-мазо“, като единия винаги се стреми да нарани другия /съзнателно или не/, да унищожи неговия потенциал, за да се „докаже“ като по-значим пред партньора си. В друг вариант: „силният срещнал слабия“ и го използва за лична изгода, докато не загуби интерес.

 

Вторият тип е между „приспособяващите“ се знаци, а именно:

 

Овен-Дева, Лъв-Козирог, Стрелец-Телец, Телец-Везни, Дева-Водолей, Скорпион-Овен, Риби-Лъв, Близнаци-Скорпион, Везни-Риби, Рак-Водолей.


В тези съюзи се изисква голяма адаптивност. Най-общо казано влюбените „не мерят с един аршин“, а и им е трудно да погледнат през очите на другия. Налага им се постоянно да се „изясняват“, често полагат доста усилия, за да утвърдят симпатията си и взаимното доверие. Общите проблеми ги обединяват, но не разрешават първоизточника или причините. Освен това животът им е изпълнен с постоянни промени, все едно, че на „сцената се сменят декорите.“ Като се дръпне чертата, може да се каже, че връзката им напомня на приказката за феникса, който „изпепелява в огъня, но се възражда от пепелта“.

 

Третият тип се определя от съчетанието между стихиите огън-въздух и земя-вода и засяга съчетания между:

 

Телец-Риби, Риби-Козирог, Козирог-Скорпион, Скорпион-Дева, Дева-Рак, Рак-Телец, Овен-Водолей, Водолей-Стрелец, Стрелец-Везни, Везни-Лъв, Лъв-Близнаци, Близнаци-Овен.


Това съчетание напомня на „перпетуум мобиле“, защото партньорите черпят сили един от друг, вдъхновяват се и често освен добри любовници, те се превръщат и в надеждни партньори – лични и делови. Опасността при тези взаимоотношения идва от „инерцията“, която при липса на подходящи „спирачки“, може да ги подведе към пропаст, нещо като „свободно падане“ без задръжки в неподходяща посока.


Тенденцията се случва, когато едната стихия вземе превест над другата и буквално я унищожава.

 

Четвъртият тип е между противоположните знаци:

 

Овен-Везни, Телец-Скорпион, Близнаци-Стрелец, Рак-Козирог, Лъв-Водолей, Дева-Риби.


В тези съчетания определено съществува силно привличане, а и страст. Както твърди една поговорка: „противоположностите се привличат“.


В подобни взаимоотношения винаги съществува отлична интуиция, освен това единият развива не специфични за него черти от характера, за сметка на свои собствени, които „размива“ или дори губи. Това означава, че такива двойки на по-късен етап от живота си ще се изправят пред променени условия или ще е на лице известна несигурност за по-далечното бъдеще. Нещо от типа: „кой-кого ще превъзпита“.

 

Петият тип е под влияние на така наречените „квадратури“ и към тях се числят връзките между:

 

Овен-Козирог, Козирог-Везни, Овен-Рак , Рак-Везни, Близнаци-Дева, Дева-Стрелец, Стрелец-Риби, Риби-Близнаци, Телец-Лъв, Водолей-Скорпион, Скорпион-Лъв, Телец-Водолей.


Лайтмотив в подобни взаимоотношения е борбата за лидерство най-общо казано. Такова съчетание генерира много енергия и тя разбира се, трябва да бъде насочена в подходяща посока. Взаимните ползи могат да са големи и от типа: „тя красива, а той бизнесмен“ или пък – „тя умее да печели пари, а той знае къде да ги инвестира“. При всички случаи е необходимо да имат обща цел и проект, който да канализира напрежението в продуктивна посока, иначе ще им е трудно да останат заедно, особено, ако единият надделее над другия с упорството и волята си. Въпреки всичко, животът ще ги изненадва с нови или променени условия.

 

Шестият тип е между два еднакви зодиакални знака:

Овен-Овен, Риби-Риби и т.н.


Природата изисква постоянно движение, разнообразие, така че в тези взаимоотношения единият винаги развива не специфични за него черти, противоположни за самия него. Например в съчетанието Овен-Овен, единият партньор ще трябва да бъде по-толерантен – по-характерно за Везни, отколкото за самия него. Това не винаги се изживява лесно, още повече, че е на лице „огледален образ“ и въпреки доброто „разбиране“, един от двамата се чувства „прецакан“ или жертва!

 

Седмият тип взаимоотношения е между зодиакалните знаци, които са от една стихия.

 

Това обединява Овен, Лъв Стрелец /огън/, Телец, Дева, Козирог /земя/, Близнаци, Везни Водолей /въздух/, Риби, Рак, Скорпион /вода/.


Такъв тип взаимоотношения се градят върху подкрепящи се общи и фундаментални разбирания за живота и са обещание за щастлива, дълга връзка. Освен това, известни различия, евентуално провокирани от други напрегнати аспекти в индивидуалните хороскопи, могат да бъдат минимизирани. Най-общо казано, звездите надаряват партньорите с голяма хармония, друг е въпросът дали тя ще е достатъчна, за да се запази интересът. Липсата на силни предизвикателства е способна да ги превърне в приятели, да притъпи сетивата им за „опасности“. Много характерна е поговорката: „Човек притежава това, което може да вземе, но до тогава, докато може да го задържи“.

 

fashioninside.bg

Коментари

Новини Варна