IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
13:53 | 5 юли 2016
Обновен: 06:34 | 17 април 2024

Люси Дяковска: Варна е синоним на най-добрият ми соло концерт в живота

Блиц с Кирил Аспарухов

По материала работи: Юлиян Атанасов
Люси Дяковска: Варна е синоним на най-добрият ми соло концерт в живота

-              Какво е музиката за Люси?...

 

-              Тя е моето съзнание и връзка с външния свят. И с годините осъзнавам изживяното чрез музиката и предизвиквам бъдещето с моята мъдрост. Вече изисквам музиката.

 

-              Киното е ?...

 

-              По-доброто разбиране за света такъв, какъвто е бил, какъвто е сега и какъвто трябва да  бъде утре.

 

-              Театърът за Люси е ?...

 

-              Театърът е показването на многобройното и друго аз. След като животът е сцена и ние играем на нея, всеки изпълнява ролята или ролите си. Някои по-убедително, други – не. Аз съм от първата категория. (Усмихва се, защото Люси има успех не само на естрадния подиум, но и на театралната сцена в Германия).

 

-              Танцът е?...

 

-              Връзката на тялото с външния свят. С музика или без музика, няма значение. Всеки носи ритъма на настроението си, на потребността да се изрази. Аз “плувам” повече от добре в тези танцувални “води”.

 

-              Приятелите са?...

 

-              Те са пътеводителите ми. Рядко са ме подвеждали в посоката. Себе си съм  подвеждала, но приятелите – не.

 

-              А родителите са?...

 

-              Началото и причината за всичко това, което съм. Имало е периоди, когато съм ги чувствала досадни, но тогава съм била по-малка, а те са ме критикували. Но с годините усещам колко са били прави и ако имам някакво присъствие в обществения живот, дължа го на тях.

 

-              Младите хора за тебе са?...

 

-              Най-вече  -  надежда. Но и голям развей прах. Ако имат родители на място, едва ли ще си позволяват такива забежки, зависимости и отклонения. Те могат да “изригват” в различни посоки. Много е важно това да е позитивно.

 

-              Любовта е?...

 

-              Сега ми е безлюбовно. Но знам, че всичко, което се прави, трябва да се прави с любов. В противен случай - не става. Любовта ми към сцената и музиката доминира. Иначе съм голяма.

 

-              Варна е?...

 

-              Най-добрите ми приятелства са тук. И Варна става синоним на най-добрият ми соло концерт в живота. Случилото се на сцената на Летния театър беше незабравимо. Силно емоционално. Окрилящо ме.

 

-              А България за Люси е?...

 

-              Тя е...променлив облак. Гърмя, трещя, преля с дъждове...А сега за мене грее като слънце.

Коментари

Новини Варна