IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
14:16 | 11 август 2016
Обновен: 11:31 | 7 май 2024

Изкъпахте ли си кучето? (СНИМКИ)

Основни съвети които ще улеснят справянето ви с къпането на кучето

По материала работи: manager
Изкъпахте ли си кучето? (СНИМКИ)

Преди да започнете къпането на кучето си, има няколко неща, които трябва да направите за да се подготвите. Правилната подготовка ще направи процеса по-лесен за вас и вашето куче, препоръчват от roshkovtsi.com:

 

1. Изберете мястото


Във ваната обикновено е най-лесно да се изкъпе едно куче, въпреки че много малките кучета могат да се къпят и в мивката под чешмата.Ако ще използвате вашата вана вкъщи и то за по-голямо куче, бъдете готови за сигурно натоварване върху гърба и коленете ви, след дълго продължилата баня. Тук идва друга опция, а именно да оставите цялата отговорност на специалист в областта, докато вие пиете кафе, повече вижте ТУК. Ако пък решите да къпете кучето си навън на двора, не забравяйте, че студената вода не е забавна за повечето кучета.

 

2. Пригответе продуктите които ще използвате


Абсорбиращи кърпи. Плажните кърпи работят добре за по-големите кучета.


Шампоан и балсам – трябва да бъдат предназначени за кучета. В никакъв случая сапун. Продуктите, които съдържат естествени съставки, често са най-добрите.


Четки и гребени – изберете подходящите според типа козина на кучето ви.


Постелка за предотвратяване от подхлъзване, ако е необходимо.


Престилка и/или стари дрехи – със сигурност ще се намокрите

 

Съвет: Срешете и свалете старата козина на кучето си, преди да е започнала банята. Не забравяйте да отстраните всички кабели, електроуреди и всякакви излишни предмети, направете средата безопасна.

 

 

 

3. Започнете с намокряне на кучето


Накиснете кучето си от главата до петите с хладка вода с помощта на душа. Винаги тествайте температурата на водата върху ръката си, преди да започнете да мокрите вашето куче. Бъдете внимателни със струята вода около очите и вътрешната част на ушите на кучето. Много кучета са с водоустойчива козина, така че пълното намокряне обикновено отнема доста повече време отколкото при куче с къс косъм.

 

Съвет: Кучето ви инстинктивно ще иска да се изтръска от водата. Поддържането на главата с ръка ще помогне за предотвратяване на това.

 

4. Нанасяне на шампоан

 

Нанесете шампоан върху козината на кучето. Избягвайте очите, муцунката и гениталната област. Използвайте от шампоана достатъчно количество, за да създадете пяна. Нанасяйте по-малки дози от шампоана, за да се избегне използването на прекалено много ненужно количество.

 

5. Втрийте шампоана и масажирайте


Разтрийте, изтъркайте и масажирайте кучето си в продължение на няколко минути. Можете да използвате пръстите си, точно както правите с шампоана върху собствената ви коса. Кучето ви действително ще се наслади на тази част. Не забравяйте да почистите краката на кучето също. В идеалния случай, кучето трябва да седи с шампоана за 10-15 минути преди да изплакнете.

 

Съвет: Можете също да използвате гумена четка с малки издатини, направени специално за къпане на кучета. Тя осигурява допълнително масаж за вашето куче и още по-голяма доза наслада от къпането.

 

 

6. Изплакване на кучето


Отново с хладка вода започнете да обливате кучето, като се избягват пак зоните около очите и ушите. Щателно изплакнете всичкия шампоан от козината на вашето куче. Много е важно да премахнете всички остатъци от шампоан по вашето куче!

 

Съвет: Не забравяйте да изплакнете краката и всички кожни гънки по вашето куче.

 

 

 

7. Изсушаване на кучето


Първо се отдръпнете и нека кучето направи няколко добри разклащания, само да се изтръска от водата. След това подсушете с кърпа козината на кучето си. Има и трик при който поставяте кърпа на земята и кучето само отива да се търка в нея. Не всички кучета го правят инстинктивно, но опитайте.


Ако се налага да изсушавате кучето със сешоар направете го внимателно и намерете точната граница в която кучето да не бъде под напрежение от шума и топлината на горещия въздух. След като кучето е напълно изсъхнало, минете го пак с гребена за да получи перфектен външен вид.

 

Важно! Опитайте се кучето ви да не излиза навън, докато не изсъхне, в противен случай ще имате изцапано куче отново за без време.

 

Поздравления – Вие се справихте! Дайте на вашето куче лакомство и най-вероятно ще получите хубава мокра целувка в замяна. Кучето ви може да е малко изморено след всичко, затова малка дрямка може да бъде оправдана, а вие може спокойно да опънете крака и да се отпуснете също

Коментари

Новини Варна