IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
16:22 | 19 август 2016
Обновен: 13:06 | 17 май 2024

Фотограф засне мечтите на бездомните хора (СНИМКИ)

„Иска ми се историите на тези хора да бъдат чути”, казва той

По материала работи: Пламен Янков
Фотограф засне мечтите на бездомните хора (СНИМКИ)

„Принцът и просякът” – така се казва социалният проект на фотографа Хория Манолаж, в който той събира снимки с мечтите на бездомни хора. На снимките се вижда как изглеждат хората без дом в момента, а до тях е образът, който биха искали да са, пише Нова тв

 

„Иска ми се историите на тези хора да бъдат чути”, казва фотографът. Той обяснява, че ги е снимал в хотел, в гаражи, в различни сгради и на улицата.

 

„Срещнах хора с оръжия, но имаше и такива със златни сърца. Жена ми ми помогна в това начинание – тя направи прическите на моделите, гримира ги. Аз пък се погрижих за костюмите”, допълва той.

 

Подготовката за снимането само на един човек отнема по около седмица, но ако фотографът е затруднен в намирането му, процесът може да се проточи до три седмици.

 

А ето ги и тях – всеки със своята мечта. Един иска да е победител в състезание за красота, друг иска да е миньор, трети копнее да пътешества, а един от бездомниците мечтае да е клоун. 

 

 

Четете още 17-годишна: Ракът не може да ме спре да бъде принцеса (Снимки)

Коментари

Новини Варна