IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
08:44 | 18 ноември 2016
Обновен: 01:21 | 29 април 2024

Благотворителен концерт събира средства за две тежко болни деца

Билети могат да бъдат намерени и на благотворителен базар на 19 ноември в един от големите търговски центрове във Варна

По материала работи: Пламен Янков
Благотворителен концерт събира средства за две тежко болни деца

Станислав Тодоров е учител по хореография на петокласници в СУ „Неофит Бозвели“ във Варна и вярва, че всеки може да помогне на човек, изпаднал в нужда. Като негова цел и мечта определя Станислав организирането на благотворителен концерт в помощ на две тежко болни деца. Разказва, че го е планувал от пролетта, но реализацията започнала преди месец. Занимава се с уреждането на плакати, билети и участници. Ръка му подават близки и приятели, които ще се включват безвъзмездно в проявата, както и учениците от класа по хореография. В подкрепа на децата участие ще вземат и клубът за народни танци "Фолклорно веселие", танцьори от Шумен и Провадия, певци, клуб „Настроение” от Варна и др.

 

Станислав не познава лично Алекс и Емо, както и техните родители, но това не му пречи да приеме каузата присърце. Александра е на 6 месеца и страда от рядката болест „фибуларна хемимелия на дясно краче” - пълна липса на малък пищял и скъсен крак с деформирани глезен и стъпало. Необходими са две операции. 4-годишният Емо е със сарком на Юинг на дясната лопатка. Сумите за операциите са непосилни за семействата.

 

Не липсва и интерес към събитието – само за седмица са изкупени около 300 билета (на цена 8 лв.) за зала с капацитет 420 места. Билети могат да бъдат намерени и на благотворителен базар на 19 ноември в един от големите търговски центрове във Варна.

 

На 21 ноември община Варна ще бъде домакин на базар, представящ саморъчни изделия в подкрепа на двете болни деца. 

 

 

Събитието ще се състои на 10 декември във ВВМУ "Никола Й. Вапцаров", зала „Вапцаров”. Всички събрани средства от концерта ще бъдат дарени за двете дечица.

 

Илияна Митакова

 

Четете още 14-годишният Мартин изчаква косата си, за да я дари за онкоболни

Коментари

Новини Варна