IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Живот
17:56 | 5 декември 2016
Обновен: 11:30 | 26 март 2024

Стягайте тялото си, докато отслабвате

После ще е късно

По материала работи: Юлиян Атанасов
Стягайте тялото си, докато отслабвате

На повечето хора им е трудно да започнат диета. Те все си казват „Почвам от понеделник“, „От другата седмица“, „След като ми мине рождения ден“ и т.н. Човек винаги може да си намери оправдания, когато не иска да прави нещо. Има обаче и такива, които се взимат сериозно в ръце и правят всичко възможно, за да се отърват от излишните килограми. Диетата определено е едно добро начало, но за да се радвате на красива фигура след време, трябва да съчетаете новия си хранителен режим със спорт. Когато човек отслабва, кожата му се отпуска и се появяват стрии. Това може да се предотврати, ако диетата е съчетана с подходящ спортен режим. Важно е да спортувате, докато отслабвате, защото после няма да има така желания ефект.

 

 

Добрият вид на кожата зависи от редица фактори като хидратация, подхранване, кръвоснабдяване и добро състояние на порите, през които да диша. За да бъде максимално стегната и еластична, кожата трябва да има достатъчно количество белтъци колаген и еластин.

 

 

За да се радвате на красива и стегната кожа, трябва редовно да спортувате. Наблегнете на спортовете, които натоварват цялото ви тяло и частично стягат кожата. Най-лесно и евтино ще ви излезе, ако всеки ден тичате в парка/на стадиона.Другият вариант, който също няма да ви затрудни, са контрастните душове. Рязката промяна на температурата води до повишаване циркулацията на кръвта и нивото на кислорода в нея. Контрастните душове помагат за укрепване и нормализиране на нервната, ендокринната, имунната, кръвоносната и мускулно-скелетната система. С помощта на студените обливания, кожата и съединителните тъкани стават еластични.

 

Както вече споменахме, кожата има нужда от хидратация, за да изглежда добре. Затова се научете да приемате поне 2 литра течности дневно и използвайте подходящи хидратиращи козметични продукти. Ако имате вана у дома, добавяйте няколко капки бебешко олио във водата, за да предотвратите изсъхване на кожата от почистващите продукти. Не забравяйте и правилното й почистване, за да може да диша добре.

 

 

На пазара има голямо разнообразие от продукти, предназначени за грижата на кожата. Трябва да изберете тези, които са най-подходящи за вас. Не се влияйте от цените и имената на фирмите, по-добре внимателно четете какво се съдържа в продуктите.

 

teenproblem.net

 

Четете още: 7 навика, с които ще се подмладите с 10 години

 

Коментари

Новини Варна