IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
18:37 | 7 декември 2016
Обновен: 01:48 | 29 април 2024

3 начина да забавим стареенето на кожата

Те помагат да изглеждаме по-млади

По материала работи: Ставри Таргов
3 начина да забавим стареенето на кожата

 

Макар остаряването да е неизбежен процес, все пак има някои начини, с чиято помощ бихме могли да забавим отпечатъка му върху кожата, за да придобие тя по-младежки вид, да се подобри плътността и да стане по-мека и гладка...
 
1. Да пием повече вода

Адекватната консумация на вода е от решаващо значение за здравето на целия организъм, като кожата не прави изключение. Според изследователи от Уисконсинския университет в САЩ без достатъчно вода кожните клетки не са в състояние да функционират по-най добрия начин. Последствията обикновено включват суха и лющеща се кожа.
В това си състояние кожата е предразположена в по-голяма степен към появата на бръчки, което означава, че консумацията на вода в известен смисъл може да я запази гладка за по-дълго.
Тъй като водата обикновено достига до всеки друг орган преди кожата, е важно редовно да консумираме. Въпреки че не може да се установи точно количество вода, нужно на организма, специалистите препоръчват да се консумира около 2 л дневно.
 
2. Да спрем цигарите

Отказът от този вреден навик е от основно значение за цялостното ни здравословно състояние, но подобна стъпка може да направи чудеса за кожата и тена ѝ.
На първо място в данните на различни проучвания, фокусирани върху тютюнопушенето, се посочва, че пушачите са четири пъти по-склонни да страдат от проблеми със съня, което е причина за поява на торбички под очите.
В допълнение тютюнопушенето ускорява процесите на стареене. Според дерматолозите кожата на пушачите изглежда средно с около 1,4 пъти по-стара в сравнение с тази на непушачите.

3. Да се ограничи излагането на слънце

Не е тайна, че слънчевите лъчи са вредни за кожата, но те често са свързани и с преждевременно остаряване на кожата и появата на бръчки, както и с повишен риск от рак. Всички тези вреди са следствие от ултравиолетовите лъчи.
Изследователи посочват, че на тези лъчи се дължат 80% от бръчките, а също така те могат да доведат и до други нарушения като отпускане на кожата, влошаване на структурата ѝ и пожълтяване.

Puls.bg

 

Коментари

Новини Варна