IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
14:49 | 22 декември 2016
Обновен: 11:25 | 16 април 2024

Здравен хороскоп за 2017 година

Всяка зодия е предразположена към болежки, за които трябва да се внимава

По материала работи: manager
Здравен хороскоп за 2017 година

Овен

 

Погрижете се за здравето си през новата година, увеличете физическата си активност, като спортувате по-малко. Не е важно да покорявате върхове във спорта, правете го за удоволствие, за да избегнете напълняването. Погрижете се за зъбите си, може и да помислите за хирургична пластика за изглаждане на бръчките. Погрижете се за гръбнака си, защото ако не го направите напред във времето ще изпитвате болки. Грижете се за очите си, не четете на тъмно и нагласете цветове на компютъра и телевизора си, нека те бъдат много ярки, за да не дразнят очите. Спазвайте здравословна диета, защото през новата година има опасност от напълнява. После трудно ще свалите качените килограми. Препоръчваме два пъти в годината да приложите рецепта за пречистване на организма, защото рисковите фактори за увреждането му (тютюнопушене, приема на нездравословна храна и приема на алкохол), на които сте го подложили са много.

 

Телец

 

Телците са хора, които не поставят здравето си на последно място в списъка. Тази година се очертава да имате проблеми със стомаха и черния дроб. Преди да предприемете лечение, задължително потърсете мнението на поне двама специалиста. За да намалите риска от проблеми с храносмилането, приготвяйте храната си по здравословен начин (най-добре да хапвате варени или печени храни). Здравословният начин на хранене ще ви спаси и от напълняване. Добре е да спазвате диета, която обаче задължително да е изготвена от специалист, а не случайно взета от Интернет. Релаксацията и взимането на една топла билкова вана ще ви се отрази добре. Винаги когато имате възможност се потапяйте във водата, за да се отпуснете и да „изкарате” напрежението.

 

Близнаци

 

Сериозни здравословни проблеми през 2017-та за Близнаците не се очертават. Най-често ще изпитват неразположение в стомаха, главната причина за което е напрежението и стреса на работното място. Има вероятност да ви налегне лека депресия, която ще преборите, когато се срещнете и отделите малко време на вашето любящо семейство. Близнаците винаги си похапват каквото им се преяде, те трудно спазват диета, но е добре да ограничите поне малко нездравословните храни, ако желаете да се предпазите от проблеми с храносмилането и напълняване. Яжте повече пресни плодчета и зеленчуци, за подсилване на имунитета, за да се защитите от настинки, защото тази година сте „предразположени” към тях. Още при първите симптоми потърсете лекарска помощ, за да избегнете усложнения.

 

Рак

 

През 2017-та няма да имате кой знае какви здравословни проблеми, но се грижите за здравето, защото ако не го правите по-напред във времето това ще се прояви. Движете се, поддържайте добра форма, защото това ще подобри кръвообращението ви. През 2017-та ще изпитвате леки болки в гръбначния стълб, за които трябва да се погрижите навреме, не ги загърбвайте, нищо че са слаби. Често ще настивате и синузита ще ви прави проблеми, лекувайте се, не оставяйте заболяванията да се задълбочат. Грижете се добре и за кожата си, защото към средата на година ще имате проблеми с нея, но те отново няма да се сериозни. Тя е просто по-чувствителна и изисква малко повечко внимание. Ползвайте антиалергична козметика и всичко ще бъде наред.

 

Лъв

 

Основен здравословен проблем ще имате с лимфните възли, затова проветрявайте често дома си. Има вероятност и краката ви да „пострадат”, пазете ги, не се преуморявайте. Вероятно е да бъдете засегнат от гъбична инфекция, така че носете удобни и обувки от естествена кожа. Не наблягайте на самолечението, преди да пиете лекарства вървете на преглед от специалист. Наблегнете на вегетарянството, защото има риск да качите нежелани килограми, които най-вероятно ще са следствие на слабата обмяна на веществата и задържането на течности.

 

Дева

 

Е болежки ще имате, но те няма да са сериозни. Стреса, напрежението и пренатоварването на работното място ще ви се отрази. Организма ви ще има нужда от почивка, подарете му я. Обърнете се към народната медицина, не залагайте веднага на хапчетата. Състоянието ви не е толкова тежко, просто имате нужда да се отпуснете и изпиете някой друг билков чай за връщане на тонуса и енергията. Направете малки промени в менюто си, като включите повече риба, плодове, фибри, зеленчуци, чесън и други, защото има опасност да вдигнете нивата на лошия холестерол. Може да имате проблеми с бъбреците или пикочната система, така че си правете профилактични прегледи редовно.

 

Везни

 

2017-та година ви зарадва с едно почти перфектно здраве. Почти през цялата година няма да си припомняте, какво е главоболие, стомашни болки и други. Всичко това може само да ви радва, но за да задържите добрата си форма ще трябва да се постараете. Прилагайте простички домашни упражнения, разхождайте се често из природата на чист въздух и си почивайте винаги, когато има шанс за това. Е все пак не сте имунизирани срещи всички болести. Ще изкарате някоя настинка, но нищо по-сериозно. Намалете доколкото се може вредните навици, ако сте пушач – намалете „дневната доза” цигари, намалете мазните храни, наблегнете на пресни плодове и риба. Така не само ще подсилите имунитета си, но ще запазите доброто си физическо здраве непокътнато и за напред.

 

Скорпион

 

Щадете нервите си, защото в началото до средата на 2017-та вие ще сте „кълбо от нерви”, заради стреса, който сте натрупали. Като цяло е добре да се ваксинирате срещу простудни заболявания, защото тази година, те ще се „лепят” за вас почти непрекъснато. Имунитета ви ще е отслабнал, подсилете го, макар това да стане и с бабини рецепти. Всичките ви здравословни проблеми ще идват от факта, че сте много изнервени, стресирани и напрегнати, успокойте се доколкото можете, за да щадите здравето си. Препоръчват се много масажи за отпускане.

 

Стрелец

 

През 2016 сте имали по-сериозни здравословни проблеми. 2017-та, обаче ви „предвижда” добро здраве. Усилията, които сте вложили, за да оздравеете ще ви се отплатят. Добрата форма и доброто здраве ви очакват през новата година. Единственото, но много важно условие, което да се спразва, за да сте здрави е да преборите своята лакомия. Хранете се доколкото може здравословно и всичко ще е наред. Е няма как всичко да е идеално, ще изпитвате леко главоболие, неразположение и умора, може да настинете, но това са неразболожени, причинени от стреса, който преживявате и без който, така да се каже не може. Задължително през 2017-та прегледайте щитовидната си жлеза. Силата и волята са другите ви две качества, така че ще се справите и с това.

 

Козирог

 

Трябва да намалите алкохола, цигарите и недоспиването. Колкото и енергична личност да сте, това ще окаже неблагоприятни последици върху вашето здраве. Все пак през първата половина на 2017-та не се очакват тежки заболявания. Малко след средата на 2017-та ще се разболеете от грип или настинка, но бързо ще я победите. Към края на година, обаче нещата ще се задълбочат. Грипа и настинките ще ви връхлитат един след друг. Задължителен е преглед от лекар, не се лекувайте сами и всичко ще премине. Поради голямото напрежение нервите ви ще са опънати. Заложете на йога или любимото ви хоби, за да се отпуснете и успокоите. Не е дошло време за лекарства, може да заложите на билкови чаиове.

 

Водолей

 

Ще спите малко и ще с преуморявате, факт, от който не може да избягате. Решението обаче не е приема на лекарства, опитайте с повече почивка и пиенето на билкови чайчета. Чувството ви за хумор ще помага в тази ситуация. Добре е да си почивате винаги щом намерите възможност и нещата ще се успокоят. Минимализирайте пиенето на енергийни и газирани напитки, намалете цигари и алкохола, защото само така в бъдеще ще сте здрави. Казахме, че ще имате проблеми със съня, но и гръбнака. Покупката на нов матрак може да намали болките и да подобри съня. Освен всичко това очаквайте проблеми с кръвното, настинки и сърцето. Не предприемайте самолечение, вървете на лекар.

 

Риби

 

Вие сте доста издържливи на натоварване, кипите от енергия и това ви дава сили да се справите със стреса и напрежението. Сериозни здравословни проблеми през 2017-та не ви очакват. Няма да се разминете без нищо, ще изкарате някоя настинка, но с правилното лечение всичко ще отмине бързо. Все пак бъдете подготвени, че от време на време ще изпитвате главоболие, причинено от невероятната ви активност, почивайте си повече. Често ще сте в движение и затова ви очакват и болки в краката, така че заложете на качествени и удобни обувки.

 

източник: astrodata.bg

 

Още по темата: Какво Ви очаква в работната сфера през 2017 г.

Коментари

Новини Варна