Още набират кандидати за бране на ягоди в Испания
Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март
Публикувана: 10 Jan 2017 | 14:53

Продължава набирането на кандидати за бране на ягоди в Испания, съобщават от пресцентъра на Агенцията по заетостта. От предложението на испански кооператив на производители на ягоди могат да се възползват 600 българи. Крайният срок за подаване на документите е 13 януари.

 

Интервютата за подбор ще се състоят през периода 23-27 януари в различни градове на страната. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март тази година. Кандидатите трябва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене.

 

Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 40,15 евро на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,70 евро на ден. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки. Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като стойността на билета се удържа от първата заплата.

 

Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия. Кандидатите трябва да са жени на възраст от 20 до 40 г., да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

 

24chasa.bg

 

Четете още    Пийте вино, вместо да се потите във фитнеса

 

Коментари ( 0 )