IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
08:14 | 15 януари 2017
Обновен: 11:55 | 25 март 2024

Ошо: Защо браковете се провалят

Всички ние сме обикновени просяци за любов

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ошо: Защо браковете се провалят

Раджни́ш Ча́ндра Мо́хан Джаин, наричан още Ошо е индийски духовен учител и философ. Той е известен със своите мъдри мисли, учения и пословици. В неговите думи често прозира любовта, нейният смисъл, корените ѝ. В следващите редове ще прочетете причините за това много бракове да не са щастливи.

 

Вие искате някой да ви обича, така че ако ви обича, да се чувствате добре. Но това, което не знаете е, че другите ви искат само, защото искат и вие да искате тях. Това е същото като когато някой хвърля стръв за риба.Той не хвърля, за да се нахранят рибите, а за да ги улови, но не иска да се храни с тях, а го прави, защото иска да ги хване. Всички хора около вас, които виждате, че са влюбени, просто хвърлят стръв, за да уловят любов. Те ще хвърлят стръв, докато другият човек не започне да усеща, че тук има възможност да получи любов. Тогава и той ще започне да я показва, докато и двамата не разберат, че са просяци.

 

Къде грешат?

Всеки от тях мисли, че другият човек е невероятен. В един момент и двамата осъзнават, че не са получили любов един от друг, така че тогава възниква враждата. Поради това, за брака се казва, че е ад, защото всички вие искате любов, но не знаете как да дадете.

 

Това е основната причина за всички конфликти. Докато не се случи това, за което ви говорих, отношенията между мъжа и жената никога няма да бъдат хармонични, независимо от това какви корекции ще направите, какъв брак ще имате и независимо от това какви правила ще ви наложи обществото.

 

Единственият начин да подобрите връзката е да разберете, че любовта може да се дава, но не и да се изисква. Каквото и да приемете, това е благословия, не е награда за любовта. Дори и ако нищо не се получи, ще се радвате, че сте били в състояние да се раздавате.

 

az-jenata.bg

 

 

Четете още: 5 ритуала за красота, които трябва да правите вечер

 

Коментари

Новини Варна