IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Избрано
14:55 | 18 януари 2017
Обновен: 00:04 | 24 април 2024

Отбелязваме Световния ден на снежния човек

По любопитен и нестандартен начин е избрана датата, на която да се чества празникът

По материала работи: Пламен Янков
ПРЕЗ ЗИМАТА ВСИЧКИ ДЕЦА, а и техните родители, обичат да правят снежни човеци. Снимка ЕЛИ МАРИНОВА

Световния ден на снежния човек отбелязваме днес. По любопитен и нестандартен начин е избрана датата, на която да се чества празникът. Денят е през януари, когато Коледа вече е отминала, но все още е студено и има достатъчно сняг. Осмицата в датата е избрана, защото цифрата напомня формата на снежния човек, а единицата прилича на метлата, която той обикновено държи. 


Празникът се отбелязва за първи път през 2011 г. Понякога в различни части на света се организират фестивали на 18 януари, на които се изработват голямо количество снежни човеци. Обикновено симпатичните ледени човечета се изработват от две или три снежни топки с клони за ръце и усмихнато лице, на което се откроява оранжевият морков за нос. Може да има също шапка и шал. Най-големият недостатък на снежните човеци е, че живеят кратко и се разтопяват с първите слънчеви лъчи. Те са сред най-често срещаните и любими персонажи от коледните картички.

 

Черно море

 

Днес отбелязваме Атанасовден

Коментари

Новини Варна