IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
07:50 | 23 февруари 2017
Обновен: 20:18 | 16 април 2024

Метеора – забележителните манастири в небесата

Отвесни скали, предоставящи усамотение и спираща дъха гледка

По материала работи: Пламен Янков
Метеора – забележителните манастири в небесата

Високо над областта Метеора в Гърция 60 монаси и монахини живеят в легендарни манастири, които са кацнали на ръба на отвесни скали. В миналото те са предоставяли усамотение и защита от нежелани посетители. Днес православните манастири са сред най-популярните дестинации в цяла Гърция.

 


Само на няколко часа от Атина в периферията на равнината на Тесалия, град Каламбака изпълнява ролята на домакин на грандиозните планински върхове.

 


 

Ветровитите монолити се издигат с отвесни скали, образуващи драматичен контраст на фона на полетата, простиращи се около тях.

 


 

Отвъд манастира и планините, Метеора не е просто наслада за окото. Областта има репутация за гръцката столица на приключенията. Докато повечето посетители избират най-популярните маршрути за шофиране или преход към манастира, по-активните туристи търсят алтернативни начини да стигнат до върха на високите скали.

 


 

Маршрутите варират от отдалечени и традиционни, които са подходящи за начинаещите, до такива, привличащи професионалните алпинисти.

 

 

Сред другите популярни активности са рафтингът и колоезденето, а посетителите през зимата могат да се наслаждават на ски и сноуборд само на няколко часа от града.

​tialoto.bg

Снимки CNN

 

Вижте още 10-те най-красиви пещери в света

6 места с мистериозни камъни

10 места, които няма как да посетите

Коментари

Новини Варна