IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
10:57 | 28 февруари 2017
Обновен: 11:28 | 26 април 2024

Тайна рецепта на Петър Дънов ни помага да свалим до 6 кг за 10 дни

Здравният инструктор Ники Суков разкрива тайни в сутрешния блок на тв „Черно море“

По материала работи: Борис Проданов
Тайна рецепта на Петър Дънов ни помага да свалим до 6 кг за 10 дни

Как да подготвим тялото си за посрещането на пролетта научаваме от здравния инструктор Ники Суков, който говори в сутрешния блок на тв „Черно море“.

 

В началото на най-дългия и строг пост самата подготовка е дългата консумация на животински и изобщо – месни продукти.

 

„В резултат на спирането на това меню тялото изчиства токсините. По време на поста трябва да се преустанови консумацията на сол. Така се ограничава и задържането на вода в тялото. По този начин се чистим от отровите“, каза Суков.

 

Той говори за рецепта на Петър Дънов за изчистване.

 

„Рецептата съдържа 4 храни. Приемът на ден е 100 грама лимец – див вид жито. Няма ограничение в консумацията на пчелен мед, по 3 ореха на всяко хранене и 1 ябълка. В рамките на 10 дни се приема килограм жито, 30 ореха и 10 ябълки. Желанието за мед се спира бързо, няма никаква сол, важно е, че комбинацията от пчелен мед, орехите и житото дава необходимите минерали и мазнини, за да работи тялото. Отслабването е от 5 – 6 кг за тези 10 дни. Започва се от пълнолуние и се използва ефектът на намаляващата луна“, каза още Суков.

Има и хранене според кръвната група. Нулевата се справя добре с месата и животинските продукти. Има обаче такива, в които е възможно трудно да се разграждат растителните храни. Често се стига до натрупване на килограми. Добре е всеки лично да разбере какво и как му влияе.

 

„С идването на пролетта опасността от нитрати е добре да се избегне. Купувам „зеленина“ от бабичките по пазарите. Така хем бюджетът ни е добре, хем избягваме основните опасности. Имаме уникални тела и трябва да се вслушваме в нуждите си, за да знаем какво ни е необходимо. Ако в един момент усетим глад към определена храна – не бива да се лишаваме. Но е добре да се консумират варива, пресни и замразени зеленчуци. Задължително по време на постите голям прием на вода. Картофите не са изключени, особено ако са пресни. Философията не е толкова в асортимента на храната, колкото в количеството. Недопустимо е да нападаме трапезата късно следобед. Правилно е да имаме 3 основни хранения“, добави Суков.

 

Иван Барбов

Борис Проданов

 

Още по темата: "Щрихи от утрото" (28.02.2017) - Вредно ли е да се пости?

Коментари

Новини Варна