Продукти:
2 кг агнешко месо
400 г булгур
600 г пресни гъби
4 връзки лук
10 скилидки чесън
около 1,5 л зеленчуков бульон
сол, черен пипер
червен пипер
джоджен
супена лъжица доматено пюре
Приготвяне:
Месото се нарязва на малки парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Задушава се в масло заедно с нарязаните лук, чесън и гъби. Когато месото се запържи от всички страни и зеленчуците се задушат, добавете булгура (предварително изплакнат с вода) и бульон, колкото да покрие съставките. Гответе на тих огън. Когато булгурът е почти готов, може да овкусите със сол, доматеното пюре, червен и черен пипер и джоджен. Сложете ястието в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на месото.
az-jenata.bg
Четете още: 9 признака, че трябва да се омъжиш за него
Коментари