IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
16:29 | 20 май 2017
Обновен: 01:18 | 21 април 2024

10 начина да отслабвате без тренировки

Забравете за диетичните напитки

По материала работи: Борис Проданов
10 начина да отслабвате без тренировки

Напомняйте си колко сте яли
Опаковки за бонбони, обелки от плодове, черупки от ядки, пилешки кокали. Оставете за малко всички тези отпадъци на видно място, за да си напомняте визуално колко сте яли.

 

Това може да ви накара да спрете, когато почувствате насита, сочат изследвания на Cornell Food and Lab Lab, цитирани от Reader’s Digest. Toв, разбира се, не означава да се храните в хаос и около вас да е винаги разхвърляно, просто ги сложете настрани, за да ви бъдат като знак за внимание.  
 

Събирайте се с хора, с които искате да комуникирате
Забравете, че противоположностите се привличат. Изследователи отбелязват, че хората са склонни да се виждат повече с тези, които най-много им харесват. Предпочитаме хора, които споделят нашите политически и религиозни възгледи, които имат подобно наследство или географско местоположение и, както се оказва, имат подобно на нас тегло.

 

Но ако сте с наднормено тегло и се опитвате да свалите няколко килограма, това може да е добре за вас, защото подсъзнателно следвате примера на по-слабите си приятели. Това не означава, че трябва да излизате само с хора, по-слаби от вас, просто се уверете, че сред приятелите ви има такива, които ви 
 

Променете една дума
Ако ядете само зеленчуци и непрекъснато ходите на фитнес, със сигурност няма да издържите много. Затова не мислете за този режим като бреме, а като начин на живот.

 

Ограниченията не помагат на никого, затова, вместо да казвате „Не трябва да ям….“, кажете „Не искам да ям…“. Нека това да бъде осъзнат избор, а не наложено от някого правило.
 

Увеличете светлината
Свещи и затъмено осветление са перфектни за романтична вечеря, но ако държите на килограмите, е по-добре да заложите на силна светлина. Според проучване, публикувано в Journal of Marketing Research, хората, които се хранят в добре осветени заведения, е по-вероятно да поръчат здравословна храна, спрямо тези в притъмените.

 

Забравете за диетичните напитки
Поръчването на диетична кола може да изглежда като добър компромис между придържането към вашата диета и наслада от напитката, която обичате.

 

Но изкуствените подсладители, използвани в повечето напитки, които не съдържат калории, не водят до загуба на тегло и дори могат да причинят напълняване, сочат изследвания, публикувани в "Приложна физиология, хранене и метаболизъм".

 

Изкуствените химикали пречат на синтеза на важните ензими и хормони в тялото, което води до увеличаване теглото, съобщават те.
 

Контролирайте порциите
Контролът на порциите е основа за загубата на тегло. Но докато това е смислено на теория, когато сте изправени пред реалността на една кутия сладолед и купа, как точно трябва да знаете колко всъщност е половин чаша?

 

За щастие, може да решите този проблем, като си купите съдове, които са оразмерени. С тях лесно ще може да контролирате количеството, което сте изяли. Друга опция е да купите храни, предварително опаковани в единични порции.
 

Хранете се в трапезария
Според проучване, ако се храним в стая с отворен план, както е модерната концепция на домовете днес, има шанс да изядем повече храна, спрямо това, ако вечеряме в отделна трапезария.

 

Това се дължи на факта, че имаме по-лесен достъп до храната при първия вариант и това ни стимулира да си сипваме допълнително.
 

Заложете на ванилията
Ако ароматът на ванилия ви обгръща по-често, ще отслабнете по-лесно, показва проучване с доброволци на болница "Сейнт Джордж" в Лондон. Участниците, които носят парфюм с ванилия, казват, че имат по-малко желание, особено за десерти и сладкиши.

 

Подредете кухнята
Претъпканите, разхвърляни кухни оказват влияние върху здравия разум и талията ви, сочи проучване, публикувано в "Околна среда и поведение". Хората, които ядат в разхвърляна кухня, ядат два пъти повече закуски от тези, които са почистили стаята.

 

А ефектът е още по-лош за хората, които казват, че са подложени на много стрес. Когато имате труден ден, подредбата може да е последното нещо, което искате да направите, но ако се опитвате да отслабнете, може да си струва да положите усилия.
 

Обядвайте с шефа
Жените, които се хранят с някого, когото смятат за "високопоставен", изяждат значително по-малко от хората, които са хапнали с тези, които смятат за равни, според изследване на университета "Вандербилт".

 

"Може да се каже, че хората с по-висок статус си отделят по-голямо внимание, те са по-загрижени за тялото си и са по-склонни да практикуват  здравословен начин на живот ", казва Лиюн Сонг, водещ автор и професор по социология.

 

"Ако сте заобиколени от такива хора, вие се опитвате да влезете в техните правила, подсъзнателно ги имитирате и по този начин може да контролирате теглото си“. 

profit.bg

 

Четете още: Пет храни, които подобряват функционирането на мозъка

Коментари

Новини Варна