IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:08 | 22 май 2017
Обновен: 20:26 | 10 април 2024

Пълнени чушки с кайма и гъби

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пълнени чушки с кайма и гъби

Продукти:

1 супена лъжица зехтин

2 супени лъжици доматено пюре

1 морков, нарязан на кубчета

1 глава лук, ситно нарязана

250 г кайма

1 чаша ориз

¾ чаша вода

8 големи чушки

брашно

сол и пипер на вкус

2 чаени лъжици риган

1 чаена лъжица червен пипер

½ чаена лъжица лют червен пипер

200 г гъби

 

Приготвяне:

Подгответе чушките. В съда за готвене добавете зехтина, лука, гъбите и морковите. Изберете функция за пържене и задайте време 15 минути. Разбърквайте, докато пържите. След 5 минути добавете месото и солта. След 7 минути добавете доматеното пюре, ориза, водата и подправките. Когато водата изври, отворете капака на уреда и оставете сместа да изстине. След това напълнете чушките. Подредете ги в съда, добавете вода, колкото да покрие до половината. Изберете функция за задушаване и задайте 40 минути за готвене.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: 10 прости правила за бързо отслабване

 

Коментари

Новини Варна