IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
17:44 | 22 юни 2017
Обновен: 15:12 | 14 април 2024

49% от българите с килограми над нормата

Кой е виновен?

По материала работи: Юлиян Атанасов
49% от българите с килограми над нормата

Наднорменото тегло е също толкова важен проблем, колкото замърсената вода, въздух и пр. То уврежда здравословното състояние на голяма част от младите хора.За жалост това не са празни приказки и това показва проучване направено през 2007 г. Резултатът от него е такъв: 49% от българите са с килограми над нормата. Това не е най-лошото. Едва 35% от тези хора смятат, че са по-дебели от нормалното.

 

У кого е вината в случая? Отговорът е елементарен.

 

Не са виновни тези, които предлагат нездравословна храна, а тези, които я прекаляват с нея. Това са тези 49% от населението, а може би и повече, при които резултатът не е видим.

 

Как да се справим с това?

 

Тук отговорът не е чак толкова елементарен, но би могло да се сметне, че е възможен. Разбира се няма как да се премахнат заведенията за бързо хранене, няма как да се премахнат вафлите, бисквитите, безалкохолните напитки, снаксовете и пр. В случая е важно не да се подлагаме на лишения, а да си поставим граница.

 

Когато консумираме нещо, каквото и да било то, с мярка, няма повод за притеснение. Организмът иска своето нито в голeми, нито в прекалено малки количества. Защо да не си позволим един бургер в месеца, като знаем, че на следващия ден ще ни чака вкусна домашно приготвена вечеря, която освен всичко е и много здравословна. В по-голяма част от времето храната не бива да бъде на крак. Не мислите ли, че е по-комфортно и приятно да си вземем въздух 30 минути на обяд и да хапнем нещо вкусно в приятна компания? Звучи превъзходно и тялото ви има нужда от това, за да функционира правилно.

 

teenproblem.net

Четете още: Маршрутът на мигрантите през Западните Балкани се е пренасочил през България

Коментари

Новини Варна