IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
12:04 | 22 юни 2017
Обновен: 14:54 | 22 март 2024

Изумителни неща, които правят телата ни, а не подозираме

Бие ли сърцето ни дори когато е извън тялото ни и защо сутрин се будим със сантиметър по-високи

По материала работи: Юлиян Атанасов
Изумителни неща, които правят телата ни, а не подозираме

Могат ли според вас органите ни сами да се възстановяват? Чудели ли сте се дали сърцето ни ще бие, ако е извън нас? За какво ни служи окосмяването?

 

През нощта сме по-високи

Сутрин сме с около сантиметър по-високи, отколкото вечер. Това се дължи на излишната течност, която се натрупва между гръбначните ни дискове. През деня тялото се бори със стреса и стоенето, така че прешлените стават компресирани и течността изтича, докато през нощта всичко се възстановява.

 

Вътрешна медицина

Могат ли органите ни сами да се възстановяват? Знаете ли, че черният дроб е единственият орган, който може да се възстановява? По време на процеса на възстановяване функциите на черния дроб са само частично засегнати, но той все пак работи.

 

Сърце

Сърцето продължава да бие, дори когато е извън тялото. Това се дължи на неговите електрически импулси. То изтласква 2000 галона кръв през дългите около 95 000 км кръвоносни съдове и прави около 100 000 удара на ден. По време на целия живот на човека сърцето изтласква около 1 милион барела кръв.

vesti.bg

 

Четете още: 10 съвета за спокоен сън в летните горещини 

Коментари

Новини Варна