IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
12:13 | 25 юни 2017
Обновен: 14:58 | 22 март 2024

Как се пекат зодиите на плажа?

По материала работи: Слав Велев
Как се пекат зодиите на плажа?

Как представителите на различните зодиакални знаци организират почивката си в летните курорти и как се държат на плажа под жежкото слънце вижте в следващия хороскоп, подготвен от “Труд“.

 

Овен

 

В движение

 

Пристига рано на плажа, простира голяма и удобна кърпа и вади крем за слънце. Аха да се отпусне с чаша кафе и да вдъхне аромата на лятната почивка, но… се сеща, че има едно-две неща за довършване. Вади лаптопа. Той моментално се пълни с пясък, което кой знае защо изненадва и ядосва Овена. Вече набрал скорост, той скача и почти едновременно прави следните неща: пуска два мейла докато тича към вестникарската будка, откъдето купува карти за игра и фризби, за да не скучаят приятелите.

 

Телец

 

Бърза бавно

 

Телецът мрази да бърза, особено когато е на почивка. Ето как протича потеглянето към плажа. Телецът се събужда. Изтяга се. Става и посяда на стола до леглото да си отдъхне от уморителното спане. След като си вземе душ, изпие сутрешното си кафе, закуси и се преоблече три пъти с променлив успех, накрая вече е готов да започне да се приготвя за плажа. Няма смисъл да споменаваме, че докато стигне, вече е станало обед и Телецът започва да се замисля за ресторант.

 

Близнаци

 

Държи се почти разумно

 

Разумният представител на Близнаци се държи като зрял човек – опъва си чистичка кърпа, изляга се на нея и посръбва разхладителна напитка, докато чете дебела и умна книга, взета повече от добри намерения, отколкото от реална жажда за познание в жегата. И тъкмо в този момент онзи, вторият Близнак вътре в него, се развеселява и разваля цялата постановка. Така че видите ли човек, който се прокрадва хитро, за да полее някого с вода от шапката си, да знаете, че това е онзи, другият Близнак.

 

Рак

 

С много суетня

 

“Иване, излизай от водата! Петенце, дай на Гошко да си поиграе с твоите формички за пясък. Някой да иска палачинки? Направила съм и със сирене. Не е ли по-добре да преместим чадъра от тази страна?” Тези думи излизат от устата на жената Рак дори против волята й. С мъжете е по-различно. Те предимно се суетят. Дали няма кърлежи в пясъка, в сладоледа, който си купиха като нищо има ешерихия коли. Водата май изглежда замърсена – ето такива неща ги тревожат искрено и постоянно.

 

Лъв

 

С шапка и коктейл

 

Лъвът най-много мрази разни деца да му се катерят по главата, докато е изтегнал дългите си крака на най-централния шезлонг на плажа. За да се настани там, той е станал в ранни зори, притичал е по пижама и е метнал хавлията си върху плажния стол. И сега има пълно право да се наслаждава на себе си и на слънчевите лъчис всичките атрибути на елегантния плажуващ – огромни очила, плажна шапка и грамадна изпотена чаша с множество шарени чадърчета, байраци, сламки и други украси.

 

Дева

 

С много крем

 

Основна задача на плажуващата Дева е да се предпази от вредните лъчи на слънцето. Това се прави поетапно – първо, щателно покриване на децата с 50-и фактор. Второ, слагане на очила, шапки, ризки, дълги панталончета. Трето, нареждане на децата под чадъра, всяко със своята образователна играчка. Сега вече Девата може да отдъхне и да се намаже на спокойствие със слънцезащитен крем. О, не! Стана време за обяд. Край! Девата подбира отрочетата и се сбогува с приятелите.

 

Везни

 

Бройка жертви

 

Макар, че често ги смятат за леко луди, поотделно всяка Везна знае, че останалите от тяхната зодия хич не са в ред, докато тя/той лично си е съвсем добре с главата. Затова, ако ви се стори, че на плажа има хахавел, който неудържимо си щрака селфита, и се преструва на непринуден, докато дискретно бройка потенциалните жертви на неустомия си чар, може да се обзаложите, че става дума за представител на Везни. Не ги съдете, те не са виновни, че са така талантливи, красиви, умни и винаги прави!

 

Скорпион

 

Само с лежане

 

Скорпионка е привлекателната дама, която от няколко часа лениво се пържи на плажа. Видно е, че е обзета от необичайна благост, щом позволява на простосмъртните плажуващи да се възхищават на сексапилната й снага. Скорпион е и този загадъчен умълчан субект, чиито големи очи замечтано проникват в душата на едва ли не всяка привлекателна жена, която премине покрай тях. Представителите на знака са убедени, че щом е почивка, значи е за лежане. И усърдно избягват излишните движения на плажа.

 

Стрелец

 

Копае трап другиму

 

За Стрелците плажът е място да се изкопае огромен трап и да се погребе до шия другарчето или да се потича на плиткото. Но най-вече пристан, от който да отпрашат за часове навътре в морето. Разбира се, ако някой измисли нещо по-интересно, като надбягване на четири крака по пясъка, Стрелецът ще се включи. С удоволствие кара сърф, водни ски, гмурка се, хвърчи… Ако чуете възклицания: “Гледай го тоя идиот какво прави!”, обърнете се – може да се окаже, че е вашият приятел, Стрелеца.

 

Козирог

 

Професионално – на сянка

 

Козирозите са най-професионалните плажуващи. Полуполегнали на сянка под чадъра, хванали запотена бира или подрънкваща от лед ментовка, те ще извадят лист и химикал и ще попитат: “Кой ще играе карти?” Бъдете сигурни, че с вас или без вас, ще си изкарат великолепно. Козирогът влиза в морето само да се разхлади, независимо че умее да плува отлично. Той се отделя от хавлията или шезлонга си едва когато прецени, че е настъпило време за похапване или набег до бара.

 

Водолей

 

Прави оборка

 

Девойката, която се разхожда покрай морето романтично, подобно на филмова героиня, докато вятърът дипли косите, полите, шаловете и всички други неща, които има за диплене – тази девойка вероятно е Водолей. Очаквайте да се върне, повлякла гнусливо изхвърлена от морето почупена щайга, няколко пластмасови чаши и опаковки от шоколадови десерти, които е намерила на плажа. Мъжът Водолей се старае да не се цепи от компанията, но в забелязва непозната хубавица и се отправя в нейна посока.

 

Риби

 

Във водата

 

Банално, но в повечето случаи е факт – Рибите забравят да излязат от морето. Привечер може да ги видите и на сушата. С набръчкани от многото стоене във водата пръсти, с изгорял гръб и все още мокри изрусели от слънцето коси, те замечтано гледат водния простор – сякаш са бежанци, прокудени от родината си. За щастие през останалото време, когато не са в морето или не мечтаят за него, те се забавляват, също като нормалните хора. Няма да скучаете на плажа с приятелите си Риби.

Коментари

Новини Варна