IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
15:47 | 25 юни 2017
Обновен: 08:35 | 28 март 2024

Това, което всяка жена трябва да знае за теста за бременност

Как работи и как да получим най-добри резултати

По материала работи: Юлиян Атанасов
Това, което всяка жена трябва да знае за теста за бременност

Има много възможности за избор на тестове за бременност – можем да се объркаме сред многобройните марки, които се предлагат на пазара. А ако се опитваме да разберем как работят и кой е най-ефективният – тогава затъмнението се задълбочава.Каква е разликата? Как да получим най-добрите резултати? И как работят тестовете за бременност? Следва да разберем.

 

Всички тестове измерват едно и също нещо

Има десетки различни тестове за бременност на пазара, но независимо дали сме в кабинета на лекаря или сме си купили теста в аптеката, всички те измерват хормона, наречен „човешки хорионгонадотропен хормон“. Той се намира в организма, дори и без да има бременност, но след като плодът се имплантира и започне да расте, нивото му в кръвта и урината се повишава значително.

 

Да правим теста сутрин

Причината е, че след няколко часа сън има шанс въпросният хормон да се натрупа в урината, тъй като се съхранява в пикочния мехур. Концентрацията на хормона в урината в ранните часове на деня е по-голяма и следователно е по-вероятно да покаже положителен резултат, в случай на бременност.

 

По-скъпите тестове не са по-ефективни

Ако се двоумим кой тест да изберем според цената му, специалисти поясняват, че няма почти никаква разлика между различните тестове.

 

Здравословното ни състояние може да се отрази на резултатите от теста

Някои лекарства, обикновено тези, използвани за плодовитост, съдържат човешки хорионгонадотропен хормон и могат да повишат нивата на хормона в урината до степен, че да дадат положителен резултат. Разстройства на хипофизната жлеза или наличие на туморни клетки в организма – в яйчниците или тестисите, могат да повишат нивата на хормона в организма.

tialoto.bg

Четете още: Здравословни ползи от съня

Коментари

Новини Варна