IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
17:27 | 15 юли 2017
Обновен: 15:28 | 22 март 2024

Защо винаги трябва да бъдем себе си?

С какво това е важно?

По материала работи: Юлиян Атанасов
Защо винаги трябва да бъдем себе си?

Да бъдем себе си е най-важното нещо. Всъщност ние за това живеем. Да играем чужда роля няма как да донесе нищо добро. Всеки човек е различен и трябва да открием себе си и да вървим по пътя, който наистина искаме, а не по този, по който всички вървят.

 

Когато сме себе си няма от какво да се крием. Нямаме маски и фалшиви реакции. Всичко е толкова естествено, първично, но в същото време разумно. Така даваме свобода на човек да прецени дали иска да ни опознае без излишни приказки, които дори не излизат от нашата уста.

 

Важно е да бъдем себе си, защото тогава сме горди от нещата, които вършим. На ясно сме, че те са дело на нас самите, а не на другиго, който просто е в нашата кожа.

 

Да бъдем себе си е разумно. Отнема също толкова време, колкото да се стремим да живеем чужд живот, но резултатът е милион пъти по-добър. Кой би искал да положи големи усилия за нещо без да получи удовлетворение?

 

Защо някои хора се стремят да играят чужда роля? Определено не е по-лесно. По-скоро става въпрос за интерес, за нуждата да си като някого. Така човек се чувства по-спокоен, но все пак спокойствието не е всичко. Има неща, които трябва да се стараем да променим. Да престанем да бъдем като другите е едно от тях.

 

teenproblem.net

 

Четете още: Как да се справите с човек, който не ви харесва

Коментари

Новини Варна