6 начина да ускорите метаболизма без усилия
Да стопим мазнините с малки промени
Публикувана: 17 Aug 2017 | 11:04

Метаболизмът се определя до голяма степен от генетиката, начина на живот, който човек води, пола, размера на тялото, възрастта. Факторите, които влияят върху това дали ще напълняваме или отслабваме по-бързо или по-бавно зависят от това как тялото изгаря калориите. 

 

Някои промени в начина на живот биха помогнали значително в ускоряването на метаболизма и по-бързото изгаряне на мазнини, превръщайки ги в енергия. Не е нужно промените да са драстични, за да има резултат. Ето какво трябва да направите:
 

1. Намалете температурата в спалнята.

Спането в по-хладна спалня увеличава процента на изгорените мазнини. Това показват данни на изследване от 2014 година на National Institutes of Health. Резултатите сочат, че спането при температура 18-20 градуса в продължение на 1 месец е дало тласък в метаболизма на хората, взели участие в проучването. 

 

2. Пийте по 1-2 чаши кафе на ден.

Проучванията показват, че кофеинът стимулира метаболизма и намалява риска от диабет тип 2, стига кафето да се пие чисто, без мляко и захар. 

 

3. Намалете нивата на стреса.

Стресът е мощен фактор за метаболизма. Колкото по-високи са нивата на стрес в организма, толкова по-бавен е метаболизмът. Стресът причинява трупане на килограми без дори да сте променили начина на хранене. 

 

4. Здрав сън през нощта.

Доказано е, че липсата на сън забавя метаболизма. Колкото по-здрав, непробуден и дълготраен е сънят, толкова по-оптимален е метаболизмът. 
 

5. Правете упражнения с тежести.

Ускоряването на метаболизма зависи от добавянето на упражнения с тежести в ежедневната ви рутина. Важно е да се ходи пеша по 30-40 минути или да се прави кардио, но също така е от значение да се вдигат и малко тежести. Силовите упражнения дават мощен тласък на изгарянето на мазнини. 

 

6. Яжте нещо пикантно.

Капсаицинът, намиращ се в лютите чушки и пикантните храни, доказано повишава телесната температура. Това ускорява метаболизма и активизира разграждането на мазнините.

az-jenata.bg

 

Четете още 10 начина да отслабвате без тренировки

Коментари ( 0 )