IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Живот
10:38 | 18 август 2017
Обновен: 07:54 | 9 април 2024

Орехите засилват волята по време на диета

Намаляват неконтролируемия апетит и допринасят за чувство на ситост

По материала работи: Пламен Янков
Орехите засилват волята по време на диета

Орехите намаляват неконтролируемия апетит и допринасят за чувство на ситост, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на американски учени. Те предизвикват такъв ефект, като засилват мозъчната дейност за контрол. Това означава, че хората стават по-дисциплинирани, когато ги изкушава нездравословна храна.

 

"Знаехме, че хората се чувстват по-сити, след като са яли орехи, но се изненадахме от доказателствата, че ядките променят мозъчната дейност и така влияят върху начина на хранене" - каза д-р Оливия Фар, ръководител на екипа от медицинския център "Бет Израел Дикънес" в Бостън.

 

Учените са работили с 10 доброволци със затлъстяване на две 5-дневни сесии. През първата са им давали смути с 48 гр орехи всеки ден. Това е препоръчваното количество от Американската асоциация по диабет. Във втората сесия доброволците са получавали смути със същата хранителна стойност и вкус, но без орехи. Направеното изследване с магнитноядрен резонанс показа, че орехите засилват мозъчната дейност в район, свързан с контрола. Доброволците са казали също, че се чувстват по-сити след напитката с орехи.

БНТ

Коментари

Новини Варна