IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
14:42 | 18 август 2017
Обновен: 09:23 | 19 април 2024

От класната стая до окултното: Новият живот на Андрей като Адриана

През 1992 г. тя става първата транссексуална жена на Балканския полуостров

По материала работи: Пламен Янков
От класната стая до окултното: Новият живот на Андрей като Адриана

52-годишната Адриана Миронова е първата транссексуална жена в България. На 18 май 1992 г. 28-годишният учител Андрей взима съдбоносно решение в живота си - решава да се подложи на сложна интервенция за отстраняване на пениса, за да постигне мечтата си - да се превърне в Адриана. Манипулацията продължава почти едно денонощие и превръща Адриана в първата транссексуална жена на Балканския полуостров.

 

Операцията за смяна на пола е предавана на живо по БНТ, а след нея хирургът д-р Калоян Персенски е канен да работи в страни от цял свят.

 

Днес бившият учител, превърнал се в Адриана, е гадателка в родния си град Рудозем и се радва на спокоен живот сред приятели.

 

За миналото, трансформацията, връзките и новия живот

 

52-годишната гадателка споделя пред "България днес", че е взела това решение, защото винаги се е чувствала жена и е искала да бъде такава.

 

"Още в пубертета не се чувствах добре в кожата си и тогава за първи път се замислих да направя нещо подобно", признава първата транссексуална жена.

 

Въпреки това, Адриан, все още учител в основното училище в Рудозем, създава семейство и му се ражда дъщеря. Признава, че се е опитал да си наложи този начин на живот, но не се е получило.

 

След това настъпва съдбоносната 1992 г., когато Адриан претърпява две операции през 7 месеца. Първата е продължила 11 часа, а втората - 8.

 

За това как близките приемат промяната, Адриана споделя: "Дъщеря ми беше малка и не разбираше. Сега сме в добри отношения, чуваме се по телефона, защото тя живее в Лондон. Жена ми го прие нормално тогава и сега продължаваме да общуваме. Искала ми е съвети, поздравяваме се за рождени дни. Ние никога не сме се карали. Родителите ми също го приеха добре, не сме имали скандали и проблеми. Свикнаха бързо с промяната, широко скроени са. Те сега живеят в къщата, в която живея и аз, на долния етаж".

 

Тя споделя също, че не е имала проблеми в обществото и не е усещала дискриминация, вероятно защото винаги се е отнасяла с уважение към всички. Съседите също приели спокойно промяната, а в момента за тях тя е просто Ани.

 

Адриана няма никакви други корекции по тялото си, освен премахването на половия орган. Няма намерение да си слага силикон и смята, че вече на такава възраст би било смешно да променя себе и да се прави на "млада ученичка".

 

Относно интимния живот, тя споделя, че никога не е усещала привличане от жени, винаги се е чувствала като част от тях. Разказва, че след промяната е имала много връзки с мъже, не е срещала никакви трудности. За първата си такава връзка признава, че човекът до нея е знаел, че преди това е била мъж, но го е приел нормално.

 

"Той знаеше за мен, че съм била мъж и нямаше проблем с това. Беше много добре, чувствах се жена. Въпреки това, не намерих човек, който напълно да отговаря на потребностите ми", казва Адриана и уточнява, че в момента няма човек до нея. Това обаче не я притеснява.

 

"Вече свикнах да бъда сама и съм си самодостатъчна. Не ми е скучно, обичам следобед да си пусна телевизия и да си гледам сериали. Приятелки идват на кафе и си прекарваме чудесно", споделя още тя, допълвайки, че сега се чувства много по-щастлива и успешна, отколкото преди, когато е била мъж, защото тогава е имало много неща, които са я потискали и не са й позволявали да бъде пълноценна.

 

Преди да започне да се занимава с гадателство, тя е танцувала известно време. Още от дете обаче усещала някакви неща, а много хора са й казвали, че това, което им каже, се случва след известно време.

 

"Явно това е дар от Бога", смята Адриана. Тя споделя и, че всякакви хора са търсили услугите й.

 

"И по-заможни са идвали. Гледаш ги богати, изтупани, имат всичко, а проблемите са им човешки и не им дават мира. Гледам винаги добро да им кажа, но понякога лошото е неизбежно", разказва още тя.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна