IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
09:55 | 25 септември 2017
Обновен: 15:56 | 2 април 2024

Хумус с печени чушки

Време на приготвяне: 20 минути Порции: 3

По материала работи: Юлиян Атанасов
Хумус с печени чушки

Продукти:

2 червени чушки

1 люта чушка по желание

1 чаша нахут

1 скилидка чесън

1 супена лъжица сусамов тахан

½ чаена лъжичка пушен червен пипер

няколко капки лимонов сок

2 супени лъжици олио или зехтин

сол, черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Изпечете чушките, обелете ги и премахнете семките им. Сложете ги в кухненски робот заедно с останалите съставки и пасирайте до получаването на гладка смес. Докато съставките се смилат добавете на тънка струйка олиото. Прехвърлете готовия хумус в купичка и завършете с няколко капки олио.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Любовен хороскоп за 25 септември – 1 октомври 2017

 

Коментари

Новини Варна