IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
10:54 | 25 септември 2017
Обновен: 16:21 | 15 април 2024

Три правила за необвързващ секс или отворена връзка

Съвети от сексолог

По материала работи: Пламен Янков
Три правила за необвързващ секс или отворена връзка

Много хора казват, че биха искали да участват в отворена връзка – за повече разнообразие, за нови изживявания, за повече завоевания. Но дали това е възможно? Отговор на този въпрос дава Наталия Кобилкина, цитирана от Дарик.

 

Отворената връзка може да бъде много добра идея, ако сте заедно например от 20 години, имате деца, може би дори пораснали, и е дошло времето за нещо по-разнообразно, твърди Кобилкина, но има съвет и към други желаещи за по-свободни отношения.

 

Ако сте решили, че искате отворена връзка, вижте нейните правила:

 

1. Бъдете духовни

Не бива да страдате от ревност или чувство за собственост. Трябва да можете да приемете, че това не е вашият партньор и той/тя има право да прави каквото си поиска, с когото си поиска. Вие не можете да ревнувате или да искате обяснения.

 

2. Създайте договор с условия

Ето един пример от Наталия Кобилкина за подобен договор: Аз нямам нищо против моят партньор да прави бъде с други жени, НО имам няколко условия:

* не може да флиртува пред мен
* не може да спи с приятелките ми
* трябва да е дискретен, не искам другите да разбират

Запомнете, ако няма правила, ще настане хаос, който ще доведе до караници и може би дори прекратяване на отношенията.

 

3. Задайте си въпроса „Дали ще съм щастлив/а, ако партньорът ми има и други?“

Непременно си задайте този въпрос и ако отговорът е „не“, изберете себе си и не приемайте отворена връзка. Тя няма да свърши добре за нито един от двамата.

Коментари

Новини Варна