IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Живот
12:41 | 26 септември 2017
Обновен: 18:24 | 6 април 2024

Хапвайте черен шоколад, за да сте млади и жизнени

Вижте кои са другите полезни храни

По материала работи: Слав Велев
Хапвайте черен шоколад, за да сте млади и жизнени

Всеки човек иска да се радва по-дълго на младежки вид и добро здраве. Правилното хранене е основният фактор за постигането на това. Има някои храни, които подобряват състоянието на кожата, повишават притока на енергия и намаляват риска от различни заболявания. Кои са те, посочват от Дарик:


Моркови

Морковите съдържат антиоксидантни съединения. Те, заедно с минералите и водата в морковите, дават защитна бариера срещу клетъчната оксигенация. Така предпазват от преждевременно стареене и хронични заболявания. Най-добре е да ги консумирате сурови.

 

Авокадо

Наричат авокадото „плод на младостта“. Стимулира клетъчната регенерация, понижава риска от ставни и сърдечно-съдови заболявания, обръща ефектите от клетъчното увреждане на кожата. Люспата на ядката на авокадото, която обикновено изхвърляме, съдържа ценни съединения, които предпазват от рак и натрупване на мазнини по кръвоносните съдове.


Черен шоколад

В малки количества е здравословна храна. Съдържа голямо количество антиоксиданти и полезни мазнини. Помага да се преборите с клетъчното стареене. Стимулира регенерацията на клетките. Подобрява настроението и способността за съсредоточаване.

 

Пъпеш

Пъпешите са ниско калорични, сладки и вкусни. Имат диуретични, пречистващи и противовъзпалителни свойства. Предотвратяват ефектите от преждевременното стареене.


Ядки

Ядките имат многобройни свойства за борба със стареенето. Съдържат колаген и други аминокиселини, поддържащи процесите на клетъчна регенерация. Орехите и бадемите съдържат омега-3 мастни киселини и витамин Е. Тези съставки предпазват от възпаления и токсини. 

Коментари

Новини Варна