IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
22:01 | 17 октомври 2017
Обновен: 00:20 | 18 април 2024

Какъв домашен любимец да изберем според зодията

Подвижните животни ще дразнят мудните хора и обратното, вечно спящото животинче не е подходящо за детска компания

По материала работи: Слав Велев
Какъв домашен любимец да изберем според зодията

Налице е силното убеждение, че стопанина и животното трябва да си подхождат енергийно, т.е. техните жизнени биоритми трябва да си съвпадат като две половини на едно цяло. Така например, подвижните животни ще дразнят мудните хора и обратното, вечно спящото животинче не е подходящо за детска компания, отбелязва viewsofia.com.

 

За стопанина е важна неуловимата връзка с домашния любимец, за да го разбира, да усеща настроението му, да мърка приветливо (лае, чурулика...) и да бъде винаги до него, а не под стола или в ъгъла. Когато е налице такава връзка, с течение на времето неволно забелязваш, че собственика и неговия любимец си приличат, обменяйки най-добрите си качества. И гостите, които идват в дома ти отбелязват, че ти ​​и твоя домашен любимец - изглеждате по един и същи начин! Това се има предвид, когато се каже: идеално и хармонично подбран домашен любимец.

 

На всички е известно, че котката, освен приятел на своя стопанин и обект на грижи, може да бъде и негов домашен лекар. Съществува и лечение на различни заболявания при човека с помощта на домашни животни - анималотерапия.

 

ОВЕН 21.03-20.04

На Овните съответствуват различни породи овчарки, овце, овни.

Хората от тази зодия са доста войнствени, винаги готови да отстояват справедливостта и да защитават своите идеали. Привличат ги животни с марсианска природа, например, бойни породи кучета, риби и дори петли. В нашите условия за Овните най-подходяща е немската овчарка (защитаваща дома от непознати) или сиамска котка.

Овчарката - е издръжливо, жизнерадостно куче, много пъргаво и отскокливо. Предано, умно, гальовно. Има независим характер, решително и самостоятелно, обича когато цялото семейство се събира заедно. Общува прекрасно с децата. Към непознати е подозрително, винаги нащрек и готово да сигнализира със своя дрезгав лай.

При това има толкова много овчарки: немска, средноазиатска, кавказка, каракачанка, хърватска, източно-европейска, коли, холандска, шелти.

На родените под знака на Овена, им подхождат също активни и умни кучета като лабрадори и далматинци.

При избора на котка Овните трябва да обърнат внимание на породата Египетска мау. Това е елегантна, стройна котка с мускулесто тяло.

Порода "лечебни" котки за Овните са Донски сфинкс. Усещат много добре настроението на стопанина си, интелигентни и отзивчиви. Много любопитни, винаги знаят какво се случва наоколо и са в центъра на всички неща. Имат положително влияние върху човешкия организъм. Притежава мощна положителна енергия.


 

ТЕЛЕЦ 21.04−20.05

На Телеца съответстват бикове, крави, прасета, едри кучета (например Фландърско бувие).

Мекият и стабилен Tелец е управляван от земното въплъщение на Венера, основните му качества са нежност, обич и стремеж към комфорт. Това дава ключ към разбирането на отношенията му с животните. Привличат го пухкави и спокойни създания: котки, зайци, мишки и хамстери. Телците много обичат да хранят своите домашни любимци.

Порода кучета - Швейцарски зененхунд (голям швейцарски, бернски, апенцелер, ентлебухер). Това са силни, пъргави, уравновесени кучета. Чудесни пазачи, охраняват и стадото и имота на стопанина си. Дружелюбни са и това ги прави добри домашни кучета. Използват ги и като кучета за впряг, за транспортиране на мляко и сирене. По природа са спокойни, не са злобни, лесно се обучават.

Избирайки си котка, Телците трябва да потърсят породата Бирманска късокосместа котка. От литературните източници на Изтока е известно, че котка, подобна на бирманската била възпята в древната "Книга със стихове за котките". Почитала се като свещено животно, такива котки държали само в най-богатите домове и храмове, смятало се е, че носят късмет и богатство.

Телците ще бъдат щастливи и взимайки в дома си сладко, пухкаво зайче-джудже (домашно зайче).

"Лечебна" котка за Телците – това е порода Персийска.

 


БЛИЗНАЦИ 21.05−20.06

На Близнаците съответстват птици, кокошки и патици.

По своя характер Близнаците са най-общителните и най-комуникативните в целия зодиак. Повече от другите те предпочитат интерактивния контакт със своите домашни любимци. В домовете им се срещат пойни птици, говорещи папагали и малки, много социализирани кучета, като шпаньоли и дакели. От рибките ги привличат активните с ярка окраска.

За общителните Близнаци е нужен някой, с когото да могат да си поговорят от сърце, например, вълнисти папагалчета.

Кучета - порода грифон, различни териери, добермани, пинчери и шнауцери.

При избора на котка, трябва да потърсят порода, която се нарича Селкирк рекс (Selkirk Rex), порода котки, включваща две разновидности - късокосмести и дългокосмести.

За Близнаците ”лечебна” може да бъде породата Сиамска котка, една от първите разпознати породи ориенталски котки, далечен потомък на свещените котки в храмовете в Сиам (днес Тайланд). Тези котки са интелектуалки, необичайно "разговорливи" и винаги отговарят на повикване. Умни, общителни, обичат да са сред хора и силно се привързват. Лесно се поддават на дресировка, бързо свикват да се движат на каишка, така че с тях може да се ходи по улицата като с куче.

 

РАК 21.06−22.07

Ракът в астрологията е равнозначен на водата, обозначавайки самото естество на водата и емоционалните връзки. Следователно, важен е емоционалният контакт с животните. Раците обичат нежни котки, пухкави кучета, зайчета и бели мишки. Освен това, както всеки знак от водната стихия, Раците обичат да оборудват аквариуми.

На родените под знака на Рака пасват най-добре рибки в аквариум, котки, от кучетата - дакел, голдън ретривър, канаан.

Избирайки котка Раците трябва да потърсят породата Регдол, порода полудългокосмести котки, теглото им достига 7-10 кг. Козината им е мека, напомняща тази на заек.

Както подсказва името (Rag Doll - парцалена кукла), тези котки са меки, гальовни, много податливи на обучение, добре съжителстват с други животни. Не умеят да се защитават сами, предпочитат да се скрият. По характер приличат малко на кучетата - както кучетата, следват по петите господаря си.

„Лечебна” котка за Рака - това е Tайска порода късокосмести котки, истинската, т.нар. стара порода сиамски котки.

Също така, Раците ще се грижат с удоволствие и ще оборудват жилището на малки хамстерчета.

 

ЛЪВ 23.07−23.08

На Лъва отговарят царствени животни - пауни, лъвове, орли, кучета: булмастиф, мастино наполетано.

Типичните представители на този зодиакален знак харесват своите родственици - от ангорски котки до рис, дори леопард или тигър. Ако мястото им позволи, те биха държали или хранили цяло семейство котки. Лъвовете също обичат големи, ярки птици: фазани, пауни или папагали. В стопанство или ферма биха отглеждали и щрауси.

Сърцето на ЛЪВА ще разтопят нежните и породисти котки.

При избора на котка, Лъвовете трябва да потърсят породата Невска маскарадна/Neva Masquеrade. Това са невероятно красиви големи сибирски котки с разкошна козина с горди сини очи. Невска, защото с тази порода започнали да се занимават в града на Нева - Санкт Петербург. А маскарадна заради окраската на муцунката, приличаща на маска, придаваща загадъчен и закачлив вид.

За Лъвовете ”лечебна” може да бъде порода котка наречена Хималайска. Това са игриви, гальовни, любящи, но горделиво-сдържани котки с характерна калърпойнт окраска. Притежават собствен индивидуален уникален характер. Дружелюбни и доверчиви.

 

 

ДЕВА 24.08−22.09

На Девите съответстват зайци, а от кучетата – дакел и лайка.

Девата предпочита дребни животинки, по-специално тези, които могат да се държат в клетка или аквариум. Хамстери, мишки, морски свинчета, рибки или вълнисти папагалчетата, без значение, само да не се придвижват в апартамента, да създават бъркотия и да лишават стопаните от спокойствие.

При избора на котка, трябва да потърсят порода котки наречена Донски сфинкс. Радостни, абсолютно не агресивни, много обичат хора. Усещат много добре настроението на стопанина си, интелигентни и отзивчиви. Много любопитни, винаги знаят какво се случва наоколо и са в центъра на всички неща. Към непознати се отнасят с интерес и дружелюбност. Много обичат децата. Никога няма да ги одраскат или ухапят. Имат положително влияние върху човешкия организъм. Притежава мощна положителна енергия.

За Девите ”лечебна” порода котки може да стане Руска синя котка, порода късокосмести котки. Родина - Русия. Според преданието, с нейното развъждане се занимавала Екатерина II. Предаността към стопанина им е присъща и я демонстрират по своеобразен начин като застават на задните си крака, прегръщат крака му и мъркат тихо. Тази порода котки притежава страхотен ловен инстинкт и отскокливост.

 


ВЕЗНИ 23.09-23.10

На Везните съответстват декоративни животинчета, той териери, пудели, левретки, Шар Пей.

Везните ги управлява изящната, хармонична и ефирна порода на Венера, така че животните, които обичат, на първо място са красиви или декоративни. Чистокръвни сини котки, птички с нежни разнообразни цветове, декоративни мънички кученца.

При избора на котка, Везните трябва да обърнат внимание на породата Персийска и на породата Екзотична късокосместа – изкуствено създадена порода, плод на щастлива случайност и посредством селективна работа подобрена и облагородена.

За Везните „лечебна” може да бъде чистокръвна Норвежка горска котка, произхождаща от опитомените диви котки обитавали норвежките гори. Нa старинни гравюри богинята Фрейя (богиня на любовта, плодовитостта, щастието и пролетта в скандинавската митология) често е изобразявана в колесница, теглена от котки, подобни на породата Норвежка горска.

В Норвегия през XVI век били внесени ангорски котки. Тук те се адаптирали към суровия климат, катерили се по дърветата и ловили риба - оттук и тяхното тяхното едро, но елегантно тяло и вкопчващи се нокти.

Има и предположение, че породата Норвежка горска се явява ангорска мутация на дивата котка Felis Silvestris grampia, която е била внесена от Шотландия от викингите.

Породата се характеризира със спокоен характер, издръжливост и непретенциозност. Доста пъргава и енергична, но понякога става необщителна, търси уединение.

На Везните също им подхожда да си отглеждат красива птица в златна клетка, която пее звънки песни от сутринта.

 


СКОРПИОН 24.10-22.11

На Скорпиона съответстват отровни животни, змии, паяци. Породи кучета - боксер, ротвайлер, фила бразилейро, бултериери.

Големи черни кучета: ризеншнауцери, добермани или ротвайлери - са любимите породи на Скорпионите. Също така, те обичат бойни породи животни, заради природата на управителите на знака – Плутон и Марс. А от екзалтацията на Уран в знака на Скорпиона, сред представителите на този зодиакален знак се срещат неочаквани и много оригинални привързаности, например, към влечуги. Скорпионите са фенове на терариумите, може да си отглеждат игуани, гущери или хамелеони.

При избора на котка, Скорпионите трябва да обърнат внимание на порода котки, наречена Сиамска котка. Това са интелектуални котки, необичайно "общителни" и винаги отговарят на повикването на стопанина. Поддават се лесно на дресировка, бързо свикват с нашийник и каишка, така че може да се водят по улицата като куче.

„Лечебна” котка за Скорпионите може да бъде Египетска мау, порода късокосмести котки. Това е елегантна, стройна котка с набито, мускулесто тяло. Въведена е в САЩ през 1950 г. въз основа на уличните котки в Кайро. Тази порода много напомня на свещената египетска котка ("мау") и до сега на челото и` е запазен характерен знак във формата на бръмбар скарабей.

 

СТРЕЛЕЦ 23.11−21.12

На Стрелците съответстват ловни породи, особено различни хрътки за преследване на дивеч, например, италианско сегуджо.

Стрелец – кентавър. Представителите на този зодиакален знак са любители на конете. За тях е характерно влечението към големите форми. Породи кучета, като санбернар са симпатични на Стрелците със своето добродушие и големи размери. Най-важният фактор за представителите на този знак е доброто родословие на животните и неговата чиста порода.

При избора на котка, Стрелците трябва да потърсят порода котки, наречена Тайска, порода късокосмести котки. Друго название е традиционна сиамска котка. В Европа сиамските котки за първи път са се появили във Великобритания, където са докарани през 1870 г. Смята се, че съвременните сиамски котки произлезли от 11 котки, внесени от Тайланд през 1880 г., където са живели, според учените в продължение на стотици години. Съществува и предположение, че първата двойка е подадена на британския консул от генерала Оуен Гулд. Тези животни са били подарък от краля на Сиам.

„Лечебна” котка за Стрелците може да стане, породата късокосмести котки Бирма. Внесена в Америка от Бирма през 1930 г. През 1949 г., котките са били завъдени в Англия, където дълго време се приспособявали, но затова станали напълно устойчива и здрава порода.

Стрелците ще се разбират добре и с морски свинчета.

 


КОЗИРОГ 22.12-20.02

На любителите на дисциплина, Козирозите, съответстват планинските животни и планински породи кучета - Кане корсо, Кавказка овчарка, Нюфаундленд, Санбернар.

Зимният знак Козирог, сух и студен е управляван от строгия и контролиращ Сатурн с всички негови особености. Ако Козирогът поиска да си вземе куче, ще предпочете порода кучета пазачи или ловни сухи, слаби кучета. Като цяло, типичните сатурнови животни това са таралежите и костенурките, лаконични, затворени, необщителни и понякога бодливи. От птиците - врана и бухал.

При избора на котка, Козирозите трябва да обърнат внимание на породата Хималаи.Това е американското название на дългокосмести колор-пойнт, т.е. персийски котки със сиамска окраска. Колор-поинт са игриви, нежни, привързващи се, но горделиво-сдържани. Имат свой индивидуален уникален характер. Дружелюбни и доверчиви.

„Лечебна” порода котки за Козирозите - това е Селкирк рекс, включваща две разновидности - късокосмести и дългокосмести.

 


ВОДОЛЕЙ 21.02−20.03

На Водолеите съответстват породи кучета Далматинец, Английски сетер, Ирландски сетер. Други животни за Водолеите това са примати, маймуни, лемури.

Водолеите, според природата на Уран, симпатизират на екзотични животни и по възможност провокативни. Представителите на този знак въвеждат кончетата-джуджета и дори прасенцата като домашни любимци. Прасенце на каишка или крокодил във ваната - това е техния стил. От традиционните породи животни, те често избират редките породи.

Избирайки си котка трябва да обърнат внимание на Руска синя котка, порода късокосмести котки. Родина - Русия. Според преданието, с нейното развъждане се занимавала Екатерина II. Предаността към стопанина им е присъща и я демонстрират по своеобразен начин като застават на задните си крака, прегръщат крака му и мъркат тихо. Тази порода котки притежава страхотен ловен инстинкт и отскокливост.

„Лечебна” котка за Водолея това е породата Регдол, порода полудългокосмести котки, теглото им достига 7-10 кг. Козината им е мека, напомняща тази на заек. Любителите на тази порода твърдят, че заменят децата в семейството. Както подсказва името (Rag Doll - парцалена кукла), тези котки са меки, гальовни, много податливи на обучение, добре съжителстват с други животни.

 


РИБИ 21.03−19.04

На Рибите съответстват Aмерикански воден шпаньол, Испанско водно куче, Португалско водно куче, водни животни - и разбира се, риби. Златните аквариумни рибки ще помогнат на Рибите да се абстрахират от ежедневните грижи и тревоги.

В зодиакалния знак Риби екзалтира Венера. И не случайно често отглеждат малки, пухкави и нежни животинки: домашни зайчета, котки, бели гризачи. Рибите символизират морските дълбини с тяхната флора и фауна и затова сред тях са най-добрите акваристи, които се грижат нежно не само за своите златни рибки, но също така и за мекотели и дори за водорасли.

При избора на котка, трябва да обърнат внимание на порода, която се нарича Норвежка горска, произхождаща от опитомените диви котки обитавали норвежките гори. На старинни гравюри богинята Фрейя (богиня на любовта, плодовитостта, щастието и пролетта в скандинавската митология) често е изобразявана в колесница, теглена от котки, подобни на породата Норвежка горска. В Норвегия през XVI век били внесени ангорски котки. Тук те се адаптирали към суровия климат, катерили се по дърветата и ловили риба - оттук и тяхното едро, но елегантно тяло и вкопчващи се нокти.

Има и предположение, че породата Норвежка горска се явява ангорска мутация на дивата котка Felis Silvestris grampia, която е била внесена от Шотландия от викингите.

Породата се характеризира със спокоен характер, издръжливост и непретенциозност. Доста пъргава и енергична, но понякога става необщителна, търси уединение.

„Лечебна” порода котки за Рибите е Невска маскарадна/Neva Masquеrade. Това са невероятно красиви големи сибирски котки с разкошна козина с горди сини очи. Невска, защото с тази порода започнали да се занимават в града на Нева - Санкт Петербург. А маскарадна заради окраската на муцунката, приличаща на маска, придаваща загадъчен и закачлив вид.

 

 

 

Коментари

Новини Варна