IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
10:31 | 19 октомври 2017
Обновен: 17:31 | 22 март 2024

Защо не трябва да спите с бельо след секс?

Важни хигиенни навици след интимен контакт

По материала работи: Пламен Янков
Защо не трябва да спите с бельо след секс?

Рискът от възникване на пикочни инфекции след секс не е никак малък. Поради близостта, в която се намират уретрата и вагиналния канал, както и анусът, преносът на бактерии от едното място на другото е много възможен.


Ето защо след секс трябва да спазвате някои хигиенични правила. Те ще ви предпазят от инфекции на пикочните пътища, вагинални инфекции и дори по-неприятни и опасни проблеми.


Отидете до тоалетната

За да неутрализирате бактериите по уретрата, пренесени при триенето от половия акт, отидете до тоалетната. Уринирането помага много за изчистване на тези бактерии и отстраняването им от това деликатно място.


Дори пикочният ви мехур да не е пълен, дори да не усещате нужда от уриниране, направете го.


Не се бършете с хавлиена кърпа

В никакъв случай не използвайте хавлиена кърпа за избърсване на телесните течности по вагината след секс. Влагата е благоприятна среда за развитие на бактерии. Влага в случая има по влагалището. А по кърпата се задържат хиляди бактерии.


Не е препоръчително да заспивате с навлажнена вагина след секс, защото това засилва риска от инфекции на пикочните пътища.


След секс по вагината остават всякакви телесни течности – семенна течност, вагинална течност, пот, лубрикант. Всички те могат да създадат сериозен проблем, ако изсъхнат по гънките на вулвата.

 

Ето защо е важно да попиете всичко с хартиена кърпа след секс. Уверете се, че вагината е напълно подсушена. За по-сигурно можете да измиете с вода и неутрален сапун.


Не спете с бельо

Стегнатото бельо пречи на проветряването на вагината след секс. Важно е да не я запечатвате, а да я оставите да диша, особено след секс.


Ако усещате нещо странно, обърнете внимание

Появата на дискомфорт след секс може да подсказва за инфекции или други кожни проблеми. Вземете под внимание сърбежа, раздразнението, зачервяването, кървенето, миризмата, болките. Всички те могат да подсказват за здравословен проблем.

az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна