IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
12:05 | 21 октомври 2017
Обновен: 05:20 | 10 април 2024

Пилешки гърди с моцарела и пармезан

Време на приготвяне: 50 минути Порции: 3

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пилешки гърди с моцарела и пармезан

Продукти:

3 броя пилешки гърди

250-300 г настъргана моцарела

100 г пармезан

2 буркана доматен сос по ваш избор

сол

брашно

3-4 яйца

 

Приготвяне:

Овкусете със сол пилешките гърди. Разрежете всяка по дължината, така че да се получи нещо като джоб, който да напълните с настърганата моцарела. Притиснете добре краищата и внимателно оваляйте вече напълнените меса в брашно. След това в разбитите яйца и накрая в в галетата. Изпържете ги в добре загрята мазнина.

 

В тавичка за печене сложете на дъното една част от доматения сос. Върху него подредете пилешките гърди, намажете ги с останалите домати и поръсете с настърган пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Маракуята прави костите здрави и подсилва имунитета

 

Коментари

Новини Варна