IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
14:24 | 21 октомври 2017
Обновен: 22:02 | 10 април 2024

Стораро предлага наргиле, Дюран – дрехи. Звезди с бизнес!

С какво се изхранват всъщност знаменитостите ни...

По материала работи: Ставри Таргов
Стораро предлага наргиле, Дюран – дрехи. Звезди с бизнес!

Въпреки че демонстрират добро финансово състояние, зад скъпите екскурзии и дрънкулки на звездите стои всъщност къртовски труд, не задължително ориентиран в професионалната им сфера.

 

И ако някои знаменитости влагат печалбите си в коли или недвижими имоти, то на други им се налага да съчетават кариерата си с различни бизнес начинания. Често името продава и страничните проекти се увенчават с успех, като най-честата професионална преориентация е от музикалната сцена в ресторантьорството или смяна на точилката в ръката с микрофон.

 

Тони и Фики въртят бар и сладкарница

 

Гласовитата фамилия Стораро се слави със стабилна кариера в лекия жанр, но допълнителен приход баща и син получават и от ресторантьорство. Двамата отвориха наргиле бар в началото на месеца. Кокетно, уютно, с плочи, цигулка и кларинет за декорация – така може да се опише новото заведение на попфолк звездите.

 

Сгушено в центъра на София, мястото подсказва, че го въртят музиканти, още с прекрачването на прага. Наргиле барът предлага тютюн с 99 различни вкуса, а Фики се е заел с инициативата скоро да вдигне и кът за плейстейшън игри. Тони пък разкри, че първоначално това е бил магазин за платове, но негов приятел и съдружник е дал идеята да отворят заедно заведение. "Спокойно е, идеално за срещи с приятели. Тук ще си гледаме мачовете от европейското и световното първенство по футбол", намигна пред "Монитор" изпълнителят. Уютът в бара по традиция е поверен на женска ръка. "Гюлджан и майка ми много ни подкрепят. Дават ни идеи кое как да е, какви чашки да сложим. Те отговарят за частта с декорацията", разказа ни Фики.

 

Преди година знаменитото семейство отвори и сладкарница, която в момента е поверена на майката на 41-годишния фолкидол. Засега не обмислят трето заведение, но оставят вратичката с идеи открехната.

 

Лео Бианки готви с рими на уста

 

Любимецът на зрителите Лео Бианки спокойно може да бъде определен като най-добрия рапър сред готвачите или най-успешния пицар сред рапърите. Първият чужденец в историята на българския "Биг Брадър" прекрачи прага на Къщата два пъти и не стигна до заветното първо място, но експлоатира умело популярността си, за да развие успешен бизнес у нас. Вечно усмихнатият италианец се задържа на малък екран и като водещ на кулинарно предаване.

 

Лафовете му проправиха път в музикалния бранш като част от проекта 4D, в който с рими стрелят още Део, Рафи и Играта. Бианки стопанисва две пицарии, които са притегателен център за световните знаменитости по време на престоя им в София. Тото Кутуньо се гощава с мус от ягоди, Жерар Депардийо се вмъква през задния вход на ресторанта му, за да хапне парпаделе с рагу, а с Ерос Рамацоти говорят с часове за футбол над пица пеперони. Екип на RAI 1 идва да заснеме концерта на поп звездата през 2015 г. и интервюира Лео за срещата му с Ерос и историята му като успешен италианец в България. В началото на февруари в заведението до корта на Малееви в столицата Бианки посрещна Григор Димитров и половинката му Никол Шерцингер. „Много весело момиче, невероятно земно, говорихме си 20 минути. Видя, че имам татуирани ноти, и ме попита дали се занимавам с музика. Казах й, че съм рапър. Тя се изненада и рече: „А, и аз правя неща с хип-хоп!” А аз й викам: „Аз знам за теб!”, усмихва се Лео.

 

Милко гради хотелски комплекс с европари

 

Палавият мустак на попфолка Милко Калайджиев е позагърбил музикалната си кариера за сметка на друг бизнес. От години той залага на земеделието. Набеденият за Христофор Колумб на БГ шоубизнеса гледа и продава доста успешно пъпеши и дини. За начинанието си той кандидатствал за европроект, но не го одобрили. Положителен отговор обаче получил за изграждането на хотелски комплекс в село Мезек край Свиленград.

 

То носи името "Калайджиевата къща" и според описанието певецът лично ще посрещне на вратата всеки посетител. В същия регион изпълнителят на култовия шлагер "Къде си, батко?" стопанисва и язовир, за който инвестира 133 хиляди лева. На въпроса защо е оставил музиката на заден план Калайджиев шеговито отговаря, че пеенето му е слабост, останалото – работа.

 

Есил Дюран гарнира музиката с мода

 

Най-добрата джаз изпълнителка във фолка Есил Дюран се разписа за първи път в хрониките на модния подиум през 2013 г. За определен период тя остави певческата си кариера на заден план, за да се фокусира върху шева и кройката. Дебютът й в сферата бе вдъхновен от любимия й мюзикъл „Чикаго" и кабаретната атмосфера на 40-те. „За мен жената се показва в най-добра светлина след полунощ.

 

Тя е най-истинска не през деня, когато ходи на пазар, вързана на кукуригу, или върти мусака за обяд, а вечер. Тогава слага най-скъпия си парфюм, качва се на 15-сантиметров ток и носи онази загадъчност, която мъжът никога не се изморява да преследва”, разказа тогава за изданието Есил. Изпълнителката на "Хей, момиче" се отчете с две участия в "Златната игла", като признава, че не се е решила лесно на тази крачка.

 

Наскоро 48-годишната красавица разкри, че обмисля да хване игла и конец и да създаде цяла колекция дрехи за кучета. Вдъхновение тя черпи от четирикракия си най-добър приятел Тоби, с който я дарява фолкидолът Орхан Мурад.

 

От козметика до шев и кройка

 

Плеймейтката Моника Валериева вече не се черви при въпроса с какво се занимава, за да си позволи "Бентли", защото бизнесът й с мигли стигна чак до мол в Дубай. Марката й бе забелязана на витрините в лъскав магазин в любимата дестинация на родните секссимволи. 27-годишната изкусителка лансира усърдно козметичния си бранд "Мис Моника" в социалната мрежа. "С времето и с опита си на модел и публична личност се научих на много трикове от най-добрите гримьори и професионалисти! Знам, че един грим (дневен или вечерен) никога не е завършен без хубава основа на кожата и подредени мигли след добре нанесен грим върху очите!", убедена е самопровъзгласилата се за "селфи кралица" дама. Гордостта на Дупница предлага мигли, изработени от косъм от норка, чиято цел е да придадат 3D ефект на погледа. Тя дори направи обиколка на родните градове, за да промотира начинанието си пред абитуриенти.

 

Плеймейтката Златка Райкова пък се зае с начинанието да крои дрехи. Русокосата красавица не е загърбила кариерата си на модел, но успява да припечелва и от модния си лайбъл Bless by Zlatka Raykova. Преди месец тя пренебрегна традиционната котешка пътечка и използва барплота на оборотен нощен клуб в София, за да представи модната си колекция.

 

Сред звездите, дошли да видят първи най-актуалните тоалети на бранда, бяха певицата Алисия, Евгени Минчев, попфолк дивата Ванеса, актрисата Илияна Лазарова, както и половинката на преквалифициралия се в дизайнер секссимвол – MMA боецът Георги Валентинов. Това е вторият опит на еротичната моделка да стартира собствен бизнес. Преди години тя започна да разработва своя сватбена агенция, но претърпя неуспех.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна