IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
08:33 | 19 ноември 2017
Обновен: 17:12 | 17 април 2024

5 начина да живеете, без да съжалявате

Предлагаме ви няколко неща

По материала работи: Борис Проданов
5 начина да живеете, без да съжалявате

Помислете за смъртния си одър. Вероятно в момента тази покана ви се струва странна, но останете до него. Когато остават последните ви минути, какво бихте искали да кажете за живота, който сте живели? Дали ви се иска да кажете –  да бях посветил повече време на хобитата си или пък на определен човек?

 

Мнозина сред нас достигат края на живота си с голяма доза съжаление, вина и срам. Това се дължи на факта, че понякога в устрема си да живеем, не осъзнаваме колко ценен е животът и не го почитаме своевременно.Не искате да бъдете същия човек. Този, който поставя работата преди семейството, себе си или мечтите си. Отговорът на питането ви лежи в смъртта. Представете си я, вашите последни мигове, какво ще ви липсва тогава, за да определите живота си като завършен?

 

За да живеете без да съжалявате, предлагаме ви няколко неща.

 

Вие сте много повече от служител. Работата не ни определя. Поне не би трябвало. Нашият отговор на въпроса – кой си, обикновено се състои от посочване на професията. Но кои сте всъщност? Какво правите извън работно време – точно това ви определя като човек.Когато позицията в работата служи за стимулиране на егото, това ни разсейва от личните приключения. Престанете да се „замъглявате“ от своята професионална идентичност. Прекрачете ограниченията й. Добро място, от което да започнете, е медитацията. А още по-лесно е да си спомните какво сте обичали да правите като дете и да последвате тези интереси.

 

Трябва да отметнете поне минимума= Звучи грозно, но е правилно. Нито една компанията не ви плаща достатъчно, особено когато посвещавате живота си на работните часове. Накрая се оказва, че сте отдали живота си, а те са ви платили. Това не е честна размяна. Да не говорим за стреса и пропускането на толкова важни събития в живота. Работата не бива да бъде приоритет. Вашият житейски път следва да бъде.

 

Приятели, семейство, хобита, преживявания, спомени – те са уникални.Разяснете за себе си кои са ценните неща в живота ви. Не може да се вълнувате само от работa.

 

Работата не дава всичко. Тя осигурява средства, за да плащате сметките и да се храните. Дори може да ви позволява да си купувате неща, които харесвате. Разбира се, с едно на ум – не разполагате с неограничено количество. Поради това обичаме работата си – тя ни осигурява разни неща. Има едно изключение – работата, която ни позволява да развиваме своите хобита, да постигаме мечтите си и да следваме страстта си.

 

Открийте какво наистина ви кара да се чувствате добре и действайте. За целта седнете и поговорете със себе си. Може да използвате огледало или пък лист хартия. Възможно е да се наложи да затворите някои врати, за да отворите други.Трябва да се фокусирате, а след това да се разфокусирате.

 

Спрете да правите много неща едновременно. Това ви създава илюзията, че сте заети. Това е лъжа, която ви предпазва от самоопознаването. Културата на заетостта е надценена. Тя провокира сърдечен удар, високо кръвно налягане и стрес. Това прави живота ни предизвикателен, но и в някои случаи – нищожен.

 

Не жертвайте ценно време за работа. Преосмислете работния ден. Оптимизирайте времето си. Защо самолетите нямат парашут в случай на инциденти? Самолетите са най-сигурното превозно средство в светаНе може да забравите смъртния си одър. Продължавайте да мислите за смъртния си одър, колкото и страховито да звучи. Когато се фокусирате върху това, ще искате да изпълвате целите си своевременно. Това ще ви дари с чувство за удовлетворение. Ако знаете какво искате от живота си, по-вероятно е да не си губите времето в неща, които са без приоритет.

 

профит.бг

 

Коментари

Новини Варна