IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
09:05 | 20 ноември 2017
Обновен: 12:10 | 24 март 2024

Най-странните неща, уловени от Google Maps

Логото на Coca-Cola в планината, съставено от 70 000 празни бутилки

По материала работи: Пламен Янков
Най-странните неща, уловени от Google Maps

Google Карти е може би най-полезният инструмент за търсене на географска информация. Въпреки това, докато разглеждате виртуалния глобус, можете да срещнете странни неща, които никога не сте смятали за възможни. Ако имате богато въображение и ум на детектив, това може да се превърне в най-доброто забавление за вас.
 

Екипът на “Поничка” подбра 14-те най-противоречиви неща, забелязани в Google Карти и заловени от обикновените потребители. Някои от тях са обяснени от науката, докато други са все още забулени в мистерия.

 

14. Логото на Кока-Кола в планината

 


 

Най-голямото световно лого на Кока-Кола е построено на склона на планина близо до град Арика, Чили. Логото е направено, за да отпразнува 100-годишнината на Coca-Cola през 1986 г. и е съставено от 70 000 празни бутилки от Кока-Кола.

 

 


13. Тайнствена пирамида, открита в Антарктида

 


 

Въпросът дали тази пирамидална структура, скрита в снега на Антарктика е наследството на друга древна цивилизация, все още е открита за дебати. Поддръжниците на тази теория вярват, че това е причината за изключителния интерес на Третия райх към Антарктида. Други са убедени, че тази загадъчна пирамида е наследството на легендарната Атлантида.

 

 


12. Круизен кораб сред небостъргачите

 


Първата мисъл, която идва на ум, след като видим тази картина, е, че капитанът се е разсърдил за момент и се отправил към земя. Всъщност тази сграда е търговски център в Хонг Конг. Изглежда особено прекрасно през нощта, когато всички светлини са включени.
 

 

 

11. Отпечатъкът на гигант

 


 

Този необичаен лабиринт, подобен на отпечатъка на гигант, се намира в малко селце близо до окръг Хемпшир. Това е най-дългият лабиринт в Англия (377 фута).

 

 


10. Гъливер, вързан на покрива на една сграда

 


 

Една от най-странните детски площадки в света се намира във Валенсия, Испания. С множество пързалки и огромна широка пейка за родителите, структурата изглежда като увеселителен парк.
 

 

 

9. Как да си отмъстите на съседа си “задник”

 


Спорът между двамата съседи започнал през 2009 г. На единият от тях му хрумва необичайна идея за отмъщение: коси поле с надпис “задник” и стрелка, насочена към къщата на ближния си.

 

 

 

8. Извънземна котка

 


Този геоглиф е на около 9000 години. Според една версия това е божествена котка, която идва от друг свят. Намира се в най-сухото място на планетата: пустинята Атакама, която от векове не е виждала нито една капка дъжд.
 

 

 

7. Голяма колекция от самолети

 


Различни видове стари и нови самолети и други самолети се намират в близост до малкото летище в Белград в Музея на авиацията. Посетителите могат да се разхождат и да следят по-отблизо всеки детайл от самолетите. Музеят притежава повече от 200 самолета, включително фрагменти от американските бойни самолети “Stealth” и F-16 Fighting Falcon.
 

 

 

6. Фабрика за сол, подобна на произведение на изкуството

 


Това е малко селце в Нигер с население от 50 семейства. Основното занимание на местното население е извличането на сол от езера, пълни с кал. Всяко езеро се пълни с вода, в която се поставя специална глина, съдържаща сол. След това солената вода се отцежда и филтрира. Кристалите на солта стават видими, когато водата се изпарява.
 

 

 

5. Турско знаме в Кипър

 


 

Гигантското знаме на Севернокипърската турска република е нарисувано на склона на планината Кирения. Можете също така да видите мотото на републиката до знамето: “Колко щастлив е този, който казва, че е турчин!” Това е изречение от речта на Мустафа Кемал Ататюрк, по случай десетата годишнина на Република Турция.

 

 

4. Извънземен космически кораб.

 


 

Изглежда, че в Тексас е кацнал истински извънземен космически кораб. Всъщност това е местна атракция, наречена Futuro House. Тя е проектирана от финландския архитект Мати Сууронен през 60-те години. Този архитектурен дизайн е бил много популярен и представлявал надеждата на хората за бъдещи технологии. Днес само 30 къщи Футуро съществуват в различни части на света.
 

 

3. Това е, което разделя Антарктика от Южна Америка

 


 

Това е още едно много противоречиво нещо, забелязано в Google карти. Някои учени вярват, че отделянето на двата континента е причинено от огромен метеорит, който удря Земята. Както и да е, погледнете тази картина – може да има някаква истина в тази теория.

 

 


2. Вълнуващ човек в Австралия

 


Този смешен вълнообразен човек на австралийското крайбрежие се вижда дори от космоса. Всъщност това е обикновен плаващ понтон за деца и е част от малък увеселителен парк на брега.
 

 

 

1. Гигантски рак

 


Сателитната снимка на гигантски раци, които се крият на брега на Уитстабул, Кент, веднага стана вирусна, щом се появи онлайн. Този масивен рак е широк около 16 метра и е наречен “Crabzilla”.

 

 

Бонус: Тайната база на Google на Марс

Google сериозно озадачи своите потребители с тайнствена пространствена база, изградена сред безкрайни пустини. Някои дори си помислиха, че това е база на истински марсианци, случайно хванати от камерата. Все пак, ако погледнете вътре в сградата, става очевидно, че това е просто друг център за данни на Google.

 

Вижте още 30 разтърсващи фотографии

13 от най-невероятните граници на държави по света

12 снимки, показващи всичката любов на света

Коментари

Новини Варна