IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
12:56 | 22 ноември 2017
Обновен: 09:51 | 15 април 2024

P.I.F. сюрпризират с видео, заснето в Егейско море

Песента, към която е клипът, първо била за детско представление

По материала работи: Ставри Таргов
P.I.F. сюрпризират с видео, заснето в Егейско море

В мразовитото време P.I.F. връща усещането за лято с видеото към парчето "Приятел". Заснето в края на октомври, когато фронтменът Димо Стоянов кръстосва с катамаран живописните заливи на Егейско море, то ще сюрпризира в тв ефира с отсъствието на всички членове на групата.

 

Вокалите в песента са поверени на хора от най-близкия кръг на музикантите - актрисите Мира Бояджиева и Анелия Мънгарова, режисьора Николай Мутафчиев, оператора Калоян Божилов и съпругата на Димо - Люба Пиперова.

 

Решението, парчето да се изпълнява от обичайните заподозрени в обкръжението на P.I.F., се взема спонтанно, на борда на катамарана, когато всички слушат за пореден път трака и осъзнават колко силно е емоционалното въздействие на текста.

 

"Като излезеш от водата, целият си бял, това все пак е второто най-солено море в света след Мъртво. Всяка раничка, която имаш, започва да щипе, а те пяха под вода, с отворени очи и уста... Издържаха геройски, дадоха всичко от себе си и съм им страшно благодарен!" - споделя Димо.

 

Димо създава "Приятел" за детско представление на Старозагроския театър. Но след като Иван Велков (китари), Юрий Божинов (бас) и Мартин Профиров (барабани) я чуват, решават да я разработят и включат в репертоара на P.I.F.

 

Песента ще бъде изсвирена за пръв път на 8 декември в столичен клуб, когато бандата ще представи и напълно обновеното си сценично шоу. В сетлиста на бандата влизат и вече любими парчета - "Юли", "Седем", "Обещавам" и хитове като "Колело" и "Вали".

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна