IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
14:48 | 22 ноември 2017
Обновен: 01:15 | 25 април 2024

Сланина, повече секс и сън срещу грип и настинка

Руски учени говорят за "правилото на петте С" срещу "болестите на зимата". В него са включени още спорта и слънчевите лъчи.

По материала работи: manager
Сланина, повече секс и сън срещу грип и настинка

Според руският учен Валери Свистушкин, който се позовава на изследване на британски вирусолози, грипът и простудните заболявания могат да бъдат победени без много усилия, ако хората консумират повече мазна храна, правят повече секс, спортуват, спят над 10 часа и излизат на разходки в слънчевите дни. "Правилото на петте С" набира все по-голяма популярност в Русия.

 

В статията публикувана в meddaily.ru се казва още, че в рамките на експеримента доброволците били разделени на 2 групи. Едните практикували редовен секс, а другите 2 месеца са се въздържали от полови контакти. Представителите на втората група боледували два пъти повече, от тези в първата. На второ място по значимост се оказала храната богата на мастни киселини, които ефективно укрепват имунитета. Трето място в профилактиката на грипа и настинката заел сънят, защото отдавна е известно, че при недоспиване имунитетът пада. Свистушкин допълва списъка със слънчева разходка и спорт, които също са полезни за съпротивителните сили на организма. 

 

Преведе от руски Маня Петрова

 

Четете още: 5-те най-полезни сушени плодове

Коментари

Новини Варна