IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
21:07 | 10 декември 2017
Обновен: 15:07 | 10 април 2024

Дизайнерка направи облекла от ... кондоми

Фелисите Лувунгу призовава за безопасен секс с колекция от дрехи

По материала работи: Слав Велев
Дизайнерка направи облекла от ... кондоми

Модна дизайнерка от Демократична република Конго рекламира безопасен секс с колекция от дрехи, изработени от презервативи, която цели да подпомогне борбата срещу ХИВ/СПИН в централноафриканската държава, предаде Ройтерс, цитирана от БТА и Дарик.


Фелисите Лувунгу започнала своята модна линия с вечерни рокли без презрамки, след като епидемията от ХИВ/СПИН засегнала нейни близки. "Изгубих любими хора заради вируса ХИВ. Това ме вдъхнови да направя дрехите. Посланието към хората е да бъдат внимателни", споделя дизайнерката.


Лувунгу, която е на 40 години, показва произведенията си по модни ревюта и изложби. Догодина, когато е напълно готова с колекцията си от облекла от кондоми, тя планира да я покаже на по-голямо събитие.

 
Дрехите шокират публиката, но отзивите са предимно позитивни, по думите на Лувунгу. "Хората се шегуват, но това не ме обезкуражава, а ме мотивира", каза тя.

 

Четете още:

Какво да правите, ако кондомът се заклещи във вас

Умен презерватив умело следи сексуалната активност

Коментари

Новини Варна