IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
12:26 | 2 януари 2018
Обновен: 03:03 | 15 април 2024

Диета спрямо зодията ви за 2018-та - ЛЪВ

И ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ ПОДХОДЯЩ ЗА ЛЪВОВЕТЕ

По материала работи: manager
Диета спрямо зодията ви за 2018-та - ЛЪВ

Щедрите гощавки са създадени за лъвовете. Те имат слабост към скъпата и качествена храна.

Диетата на Пиер Дюкан е идеална за тях, тъй като включва протеини, рутина и крайна цел.

Що се отнася до спорта, лъвовете харесват състезателните дисциплини, за да докажат себе си и по възможност да е пред публика.

 

Диетата за отслабване "Пиер Дюкан" носи името на известния френски диетолог и специалист в областта на храненето д-р Пиер Дюкан.

 

Фази на диетата
 
 
Диетата на Пиер Дюкан е от четири фази. Диетата на Пиер Дюкан е богата на протеини, ниска на калории, също така тази диета намалява апетита. Нещо повече, самият процес на абсорбирането на протеини води до висококалорични разходи, като по този начин позволява загуба на тегло без загуба на мускулна маса.
Програмата допуска и период на пост-диета, когато организмът се адаптира и не дава възможност за връщането отново към напълняване. Избягва се така нареченият йо-йо ефект.
 
 
1. Фаза на протеинова атака
 
 
Чиста протеинова фаза: вие се храните с протеинови храни т.е. месо, птици, рибни продукти и морски дарове и ниско маслени млечни продукти. Тази фаза продължава от 3 до 10 дни в зависимост от вашата цел.Фаза намаляване - както протеиновата част, но постепенно се увеличава приемът на зеленчуци с изключение на картофи, сладка царевица, грах, леща, зелен фасул и т.н. Вие редувате протеиновата диета, с протеинова диета +зеленчуци. Това го правите, докато постигнете желаното от вас тегло. С тази фаза от програмата губите около килограм на седмица.  
Консолидационна фаза. Вие започвате бавно да се връщате към нормалния начин на хранене, за да избегнете йо-йо ефектът. Въвеждате забранените храни постепенно. Дайте си по 10 дни за всеки загубен килограм до момента.  
Стабилизираща фаза. Вие се храните нормално, като зачитате две златни правила - да имате чист протеинов ден веднъж седмично и да хапвате по 3 супени лъжици овесени трици всеки ден.  
Начин на хранене през останалата част на живота ви .Този режим ви позовлява да регулирате теглото си през целия  живот в граници, в който желаете то да се запази.  
Разрешени храни по време на първа фаза: месо - говеждо и телешко, домашни птици - без кожата, постна шунка, риба и морски дарове, бедни на мазнини млечни продукти, вода, чай, кафе могат да се консумират в количества по желание. Всички останали храни са забранени.Храни разрешени през втората фаза - посочените по-горе протеинови храни плюс зеленчуци с изключение на картофи, ориз, сладка царевица, леща, фасул, авокадо.  
 
Примерен ден по време на протеиновата атака
 
Закуска: кафе без захар или чай, едно или две плодови кисели млека с ниско съдържание на мазнини или 200 г ниско маслено сирене или едно парче пуешко месо - без кожа, или варено яйце или овесени трици.
Втора закуска: едно кисело мляко, 100 г бяло месо, или овесени трици
Обяд: морски дарове,  пуешко или овесени трици
Следобедна закуска: едно кисело мляко или 100 г бяло месо
Вечеря: пиле или черен дроб или твърдо сварени яйца, или миди и риба или 1 кисело мляко.  
Резултати
- по време на фаза на протеиновата атака се губи значително тегло
-загубата на тегло първоначално е силна, после контролирана
- диетата позволява и малко глезене, веднъж седмично може да си разрешите и малко торта.
 
Фаза на протеиновата атака е бедна на фибри, затова е възможен запек. Препоръчва се взимането на минерални добавки и витамини. Може да консумирате, колко искате  яйца и месо. Този факт обаче може да доведе до покачване на холестерола.Предупреждение. Както при всяка диета съществува възможност от дефицит на хранителни вещества, затова се консултирайте със своя лекар за витамини и минерални вещества, които биха ви били необходими като добавка по време на диетата "Пиер Дюкан". 
 
 
2. Първа фаза на диетата
 
 
Първата фаза е началната фаза. Тя "изненадва" вашето тяло и позволява бърза загуба на тегло. Тази начална фаза може да продължи от 3 до 10 дни, в зависимост от вашата воля и опит с диетата.По време на тази фаза е позволено да се ядат само естествени протеини, наречени чисти протеини.
 
Ето какво можете да си хапвате:
Месо: телешко, говеждо ... (с изключение на тлъстите части на месото, да се избягват свинско и агнешко) Домашните птици (без кожата): пиле, пуешко(с изключение на патица и гъска) бутчета от домашните птици ... Яйца: (ако имате висок холестерол, трябва да бъдете внимателни да и не ядете в много жълтъци) Риба и морски дарове: няма ограничения.  Можете дори да си позволите дори пушена сьомга.
Ниско маслени млечни продукти: мляко, кисело мляко (плодови кисели млека не са позволени по време на първата фаза. Можете да ядете до 2 на ден във втората фаза)
Сладкиши: позовлени са онези, които не съдържат захар и такива, без съдържание на сорбитол. В ограничени количества!
Трябва да пиете много вода!  Не по-малко от 1,5 литра на ден! Запомнете: Всичките храни, изброени по-горе могат да се консумират свободно.А тези, които не са включени в списъка, трябва да изключите от диетата!
 
Полезно
Овесени трици.Те ще ви помогне да губите тегло.  Техните добродетели са признати от много лекари. Започнете с овесените трици още от първия ден на диетата. Може да имате само едно меню дневно с овесени трици. То може да бъде солено или сладко в зависимост от това какво предпочитате. Можете да опитате да ги приготвите по различни начини: фурна или микровълнова печка. Вие ще откриете свой собствен начин, които да Ви задоволи. Трябва да ядете по-малко сол, отколкото обикновено, тъй като солта задържа вода.  Носете минерална вода навсякъде с вас.       
Желателно е да приемате допълнително витамини, защото тялото ви не консумира зеленчуци.Може да пиете и нискокалорични напитки.Такива са онези, които са с  по-малко от 1 калория за 100 мл.  (напр.пр. диетична кола и т.н...).Заредете хладилника си с протеинови храни, посочени по-горе, така че винаги да знаете че  можете да разчитате на качествени храни за вас!  Не се колебайте да си хапнете веднага, след като почувствате глад! Препоръчително е, дори ако се чувствате добре, да направите  изследване на кръвта, след известно време от стартиране на диетата, за да види дали всичко е наред.
 
Пример за чисто протеинов ден  от диетата на Пиер Дюкан
Протеинова закуска:2 яйца - 1 или 2 кисели млека  бедни на мазнини - овесени трици
Протеинов обяд: 2 резена пушена сьомга - 4 резена шунка от пиле или пуйка - бедна на мазнини извара с изкуствен подсладител
Протеинова  вечеря: 2 яйца - пилешка скара - 2 кисели млека  
 
 
3. Втора фаза на диетата за отслабване на д-р Пиер Дюкан 
 
 
Тази фаза редува чисто протеинови дни, с дни с протеини и зеленчуци.Какъв е методът?
Пример: ако имате да губите, да речем 10 кг, избирате схемата 5/5 - пет протеинови дни замествате с 5 дни на протеини и зеленчуци. Ако килограмите, които искате да изгубите, са по-малко от 10, тогава изберете схемата 3/3. Три протеинови дни замествате с 3 дни на протеини и зеленчуци. Възможно е да изберете схемата 1/1, ако с нея се чувствате по-добре.
След първа фаза, започнете фаза 2, през която да редувате протеинови дни, с дни на протени и зеленчуци. През тази фаза се храните със същата храна, както в първа фаза, като към нея добавяте и зеленчуци. Продължете с тази фаза, докато не получите желаното тегло.Допускат се всички видове зеленчуци, освен авокадо и артишок. Не са позволени и зеленчуци, съдържащи много скорбяла - картофи, царевица, грах. Може да комбинирате зеленчуците със сосове от кисело мляко. Продължавайте да пиете много вода.
Полезно:
-Трябва да ядете моркови само веднъж дневно, защото те съдържат много захари
-В дните на протеини и зеленчуци консумирайте протеинова храна, заедно със зеленчукова
-По време на протеновите и зеленчуковите дни ще губите по-малко тегло, но не се притеснявайте от този факт, причината е в зеленчуците. Когато настъпят само протеиновите дни, тогава загубата на тегло ще е по-видима.
 
Примерен ден на протеини и зеленчуци       
Протеинова зеленчукова закуска:
- 2 яйца
- 2 кисели млека
-  овесени трици
Протеиново зеленчуков обяд:
- Малка маруля и доматена салата
- Пилешки гърди със зелен фасул
- 1 нискомаслено кисело мляко
Протеиново зеленчукова вечеря:
- 2 резена сьомга
- Едно парче  говеждо месо, спанак
- 1 нискомаслено кисело мляко  
 
 
4. Трета фаза от диетата за отслабване на д-р Пиер Дюкан 
 
 
Третата фаза помага на тялото да се адаптира отново към нормалния режим на хранене. Започнете да въвеждате храни, които досега не са били позволени, например:хляб, сирене, плодове  и храни, богати на скорбяла. В четвъртък продължавайте да  консумирайте само протеинови храни.Консолидиринето продължава 10 дни върху всеки изгубен килограм.
Например: ако сте изгубили 20 кг и това е станало в продължение на 6 месеца, то трябва да направите 200 дни  консолидация (20дни/1 кг<-> 20х10). Това не е бърза загуба на килограми. Това е съществен етап от програмата.Затова е необходимо да се направи внимателно и много точно. 
 
 
5. Четвърта  фаза от диетата за отслабване на д-р Пиер Дюкан 
 
 
Последната фаза от програмата на д-р Пиер Дюкан е също много важна за запазване на постигнатите резултати.Тази фаза се спазва през целия живот и се състои от две правила:
1.Протеинова диета всеки четвъртък. Този ден е важен, тъй като помага на вашето тяло да  балансира консумираното през останалите дни, защото през тях, вие  хапвате вашите любими ястия без ограничения.
2. 3 супени лъжици овесени трици всеки ден. Тези овесени трици ще служат като баланс  и регулатор на всичко останало, което консумирате през деня. 
 
Как въздействат върху тялото ни?
 
Д-р Пиер Дюкан създаде уникална диета където основно място заемат овесените трици. Те притежават  способ, който успява  да организира тялото по един неповторим начин, гарантиращ ефективна и здрава фигура.
 
Как всъщност трябва да бъдат използвани  триците по време на различните на етапи на диетата на д-р Пиер Дюкан ?
-Най-важната фаза това е ударната фаза, през нея е добре да се приемат по 1 супена лъжица дневно.
-През следващите фази  се приемат по 1-2 супени лъжици дневно, в зависимост от килограмите, които бихме искали да постигнем.
-Използвайте триците, нека те ви създават приятно усещане, но съблюдавайте принципа на диета на д-р Пиер Дюкан.
 
Как да консумираме триците?
 
Няма съществени ограничения. Това може да става с прясно изцеден сок или пък вода, може да ги поръсите върху доматения сос, или да направите омлета си с тях. Може да си ги забъркате с киселото мляко за закуска, можете да си направите пица или хляб с тях.
Кога можете да заявите, че сте отслабнали успешно използвайки триците в менюто си?
Това може да стане след като са минали 5 години и вие не сте надали на килограми.
 
Кои са мерките необходими, за да запазите теглото, използвайки диетата на д-р Пиер Дюкан?
 
1.Всеки четвъртък хапвайте високо белтъчни храни - риба, птици, обезмаслени млечни продукти, нетлъсто месо.
2.Три супени лъжици овесени трици дневно. Тези, които имат проблеми с теглото си, трябва да спазват режима доживотно.
3.Джогинг в парка, отказ от асансьори.
Трябва да  използватe  стълби и ежедневна гимнастика, за запазване на оптимално тегло и подържане на хармонично тяло. 
 
Овесени трици
 
Овесените трици заемат важен дял от диетата на Пиер Дюкан.Те ще ви помогне да губите тегло.  Техните добродетели са признати от много лекари.Започнете с овесените трици още от първия ден на диетата. Може да имате само едно меню дневно с овесени трици. То може да бъде солено или сладко в зависимост от това какво предпочитате. Можете да опитате да ги приготвите по различни начини: фурна или микровълнова печка.Вие ще откриете свой собствен начин, които да Ви задоволи. Трябва да ядете по-малко сол, отколкото обикновено, тъй като солта задържа вода.
Може да опитате следната рецепта със овесени трици :
Съдържание:
- 4 с.л. овесени трици
- 2 с.л. пшенични трици
- 1 яйце - 2 яйчен белтък
- 2 с.л. кисело мляко нискомаслено
- 1 ч.л. хлебна сода
Начин на приготвяне
1.  Разбъркват добре се всички съставки в купа и докатосе получи хомогенна смес.
2.  Добавете малко хлебна сода
3.  Пригответе палачинки по начин, по който се ги правили до момента, а именно:
4.  Вземете един тиган намаслен с малко олио.
5.  Загрейте го до средни температури.
6.  Изсипете в тигана една доза от тестото за палачинки в тава.
7.  Изпържете едната страна, докато краищата започват да изглеждат прави.
8.  Обърнете и изпържете и от другата страна.  
 
Палачuнkа с пуешка шунка
 
Необходимо време за предварителна подготовка: 5-10 мин Печене: 15-20 мин   1 порция
Продукти, необходими за плънка на палачинката:
4 парчета пуешка шунка, парче топено сирене, черен пипер, розмаринНеобходими продукти за тестото на палачинката: смесете в дълбока  купа 1 супена лъжица пшеничени трици, 2 супени лъжици овесени трици, З супени лъжици мляко на прах с ниска масленост, 2 яйца, 1 чаена лъжичка бакпулвер.
Намажете тефлоновия тиган със сусамово олио. Изсипете вътре сместа и я запечете от всяка страна. Разрежете на две по дължина. Нарежете на филийки едно парче  топено сирене. Нарежете на много тънки кръгчета домат и ги подредете върху половината тесто. Добавете 4 парченца пуешка шунка и покрийте с топено сирене. Поръсете с черен пипер  и малко смлян розмарин, покрийте с другата половина и запечете няколко минути най-горе във фурната. 
 
Примерно дневно меню за отслабване "д-р Пиер Дюкан"
 
 
Закуска - Палачинка с овесени трици.
Необходими продукти:
1 лъжица и половина  овесени трици 1 белтък 1 лъжица и половина нискомаслена извара 2 - 3 лъжици  нискомаслено прясно мляко ванилия Използвайте изкуствен подсладител   
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите като ги разбърквате добре, докато се получи хомогенна маса. Прибавете подсладителя. Нагорещете намаслен тиган и запечете палачинката от двете страна за около 2 минути.Готовата палачинка може да консумирате намазана с малко шоколад. 
 
Обяд -Телешки кюфтета "д-р Пиер Дюкан"  
 
Необходими продукти:
1 пакетче телешка кайма Малка глава лук 2 малки скилидки чесън Подправки /джоджен, магданоз, мащерка, чубрица, черен пипер/ Сол на вкус 1 белтък Малко настърган кашкавал или  сирене грюер /по желание/
Начин на приготвяне:
В дълбок съд размесете добре каймата. След това настъргайте лука на дребно.Добавете чесъна, който предварително също е настърган. Объркайте добре отново сместа.След това прибавете подправките и белтъка. Размесете отново. Оставете около половин час в хладилника. Извадете  и оформете кюфтетета като всяко от тях овалвате в малко галета. Леко намазнете с олио тефлонов тиган и изпържете.Гарнитура: кетчуп, доматена паста 
 
Вечеря - Салата с херинга " д-р Пиер Дюкан"
 
Необходими продукти:
1 голям морков 1 глава лук 1 зелена салата 150 г пушена херинга
Начин на приготвяне:
Нарежете продуктите и ги смесете. Накрая добавете малко лимонов сок 
Забележка. Не забравяйте през целият ден да пиете много вода. Консултирайте се с вашият лекар за необходимите витамини и минерали, които той би ви предписал като допълниение към диетата. 

Коментари

Новини Варна