IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
12:50 | 2 януари 2018
Обновен: 10:46 | 25 април 2024

Диета спрямо зодията ви за 2018-та - РИБИ

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ, ПОДХОДЯЩ ЗА ТАЗИ ЗОДИЯ

По материала работи: manager
Диета спрямо зодията ви за 2018-та - РИБИ

Интуитивни, чувствителни и състрадателни, рибите се нуждаят от режим, който ще им помогне да се почувстват по-малко стресирани и спокойни, а не по-енергични.

 

Джинджифилът е много подходящ за тях, както и всякакви по-екзотични храни.

 

Медитацията, разтягането, пилатесът и йогата са изключително подходящи за всички представители на този знак.

 

ЕКЗОТИЧНА ДИЕТА

 

Екзотичната диета е разработена така, че да бъдат използвани полезните свойства на плодовете ананас, портокал, манго и папая. Известно е, че тези плодове съдържат много витамини и минерали, както и растителни белтъчини и влакна.


Особено полезен е ананасът, за който отдавна е доказано, че съдейства за нормализиране на кръвното налягане и е отлично средство за намаляване на ставни и мускулни болки. В него се съдържа и бромелайн, благодарение на който се подобрява храносмилането. Бромелайнът подпомага и отслабването при хора, чиято цел е да намалят личното си тегло, без да се обричат на глад.


Диетата се провежда в рамките на 5 дни. Основен принцип в нея е да се осигурят 4 приема на храна. От голяма важност при прилагането й е да се приемат не по-малко от 2 литра течности под форма на билкови чайове, минерална вода или плодово-зеленчукови прясно изцедени сокове. Именно при консумацията на сокове могат да се използват и сезонните плодове и зеленчуци.


Закуската и вечерята се повтарят във всеки от 5-те дни.


Желателно е вечерята да се приема 3-4 часа преди лягане.


Вместо следобедна закуска изпивайте чаша билков чай или сок от пресни зеленчуци или несладки плодове.

 

Примерно меню за един ден

 

Закуска: в 100 г обезмаслено кисело мляко се добавят 100 г пюрирана сърцевина от посочените екзотични плодове по избор (може и микс) и 2 супени лъжици овесени ядки.

 

Втора закуска: филийка пълнозърнест хляб, намазана с тънък слой краве масло, парче постна шунка, 1 варено яйце.

 

Обяд: порция варен ориз с подходящи за вкуса ви подправки.

 

Вечеря: 2 сварени картофа се нарязват на кубчета. 100 грама от екзотичните плодове се приготвят на пюре и се размесват в 50 грама извара и 1 с. л. нискомаслена сметана. Разбърква се  сместа и се заливат картофите. Консумира се след 10-15 минути, за да се овкусят добре картофите.

 

Коментари

Новини Варна