IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
12:30 | 2 януари 2018
Обновен: 11:48 | 7 април 2024

Диета спрямо зодията ви за 2018-та - ВЕЗНИ

ПОДХОДЯЩ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ ЗА ЗОДИЯТА

По материала работи: manager
Диета спрямо зодията ви за 2018-та - ВЕЗНИ

Те са склонни към вегетарианство и веганство, като чудесен пример в тази насока е Гуинет Полтроу, която е родена под знака на везни. 

 

Йогата може да се превърне в любимото занимание на представителите на тази зодия.

 

Те търсят във всяко нещо баланса, равновесието и вътрешния покой.

 

Менюто им трябва да е богато на калции и течности.

 

ЗЕЛЕНЧУКОВА ДИЕТА

 

Тази диета е невероятно полезна при отслабване, използва методите на здравословното хранене. Основно в нея участват зеленчуци: цвекло, ряпа, ябълка, моркови и бяло зеле. От всички взимам в суров вид по една част – например по 100 г. В салатата трябва да присъстват като минимум три основни зеленчука.

 

Втората група зеленчуци са допълнителни. Тя включва черна ряпа, репички, корен от целина или магданоз, сладък пипер, тиква, краставици и домати. С други думи, може да вземете каквито искате зеленчуци, които се ядат сурови и са ви под ръка. Зеленчуците от втората група се взимат по 1/2 част, т.е. по 50 г. Обикновено слагам по 3-4 парчета.

Последният компонент на салатата е хрян. Той изчиства организма от канцерогените. Вземете пресен корен от хрян -1/8 част или 12 г. Ако трудно понасяте лютиво, можете да сложите половин доза – 6 г. Но хрянът трябва да присъства обезателно в салатата.

Сега пристъпваме към приготвянето й. Всички зеленчуци се измиват добре с метална четка, не се белят. След се настъргват на ренде . Получава се много сочна смес, люта на вкус.

Тъй като зеленчуците като цяло са много, салатата се разделя на порции и се слага в камерата на хладилника. В този вид тя може да се съхранява 3-5 дни. Преди консумация размразявате една порция. После нарязвате на дребно прясна зеленина, подправяте със зехтин и сол.

И така сутрин на гладно изяждате 3 супени лъжици. Не трябва в никакъв случай да я смесвате с нещо друго, защото няма да постигнете никакво лечебно действие. Диетата като цяло изглежда така:

7.00 – 3 супени лъжици салата. 1 чаша хладка преварена вода.

8.30 – 150 г сварено или запечено месо или 2 яйца. чаша зелен чай или кафе. Само че без хляб!

13.00 – Портокал, банан, киви, праскова, ябълка или някакъв друг плод. 25 г натурален йогурт .

17.00 – 200 г супа, филия хляб, 100 г месо – пилешко или риба с нормална зеленчукова салата, чай или компот – взависимост от сезона и доза положително настроение .

21.00 -100 г обезмаслена извара, разредена с мляко.

Коментари

Новини Варна