IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Живот
12:33 | 3 януари 2018
Обновен: 07:17 | 15 април 2024

Кмет отпусна стипендии за девствени ученички

Те ще трябва да преминават през редовни медицински прегледи, за да продължат да получават сумите

По материала работи: Пламен Янков
Кмет отпусна стипендии за девствени ученички

Изключително любопитна и същевременно добра инициатива е подел кметът на южноафриканския град Утукела Дуду Мазибуко. Той е отпуснал 16 ученически стипендии на девствени гимназистки.

 

Те ще трябва да преминават през редовни медицински прегледи, за да продължат да получават сумите, отбелязва brato.bg. Кметът предприел тази мярка, за да насърчи момичетата да се фокусират върху учението. Градската управа в Утукела в провинция Квазулу- Натал отпуска всяка година по 100 стипендии на обещаващи ученици и студенти.

 

Но грантовете за девственици намериха свой противник в лицето на Мфанозелве Шози, председател на комисията за равнопоставеност на половете. Според него критериите за паричните помощи са унизителни и градската управа “е отишла отвъд допустимото”.

 

Ние смятаме, че това е една добра инициатива, но за съжаление у нас такива стипендии ще могат до получават единствено ученичките до 5-ти клас. Сещаш ли се?

Коментари

Новини Варна